Volvo V70 er i ferd med å bli erstattet av den helt nye stasjonsvogna V90, som kommer til høsten. Det betyr at du kan gjøre noe gode kjøp på den nå.
Volvo V70 er i ferd med å bli erstattet av den helt nye stasjonsvogna V90, som kommer til høsten. Det betyr at du kan gjøre noe gode kjøp på den nå.

Nå kan du gjøre et lite kupp på denne

Populær stasjonsvogn går snart over i historien.

Vi i Broom var nylig i Stockholm, der Volvo viste fram sin splitter nye "Herregårdsvogn" – V90. Det er altså arvtakeren til den populære stasjonsvogna V70. Den bygges på samme plattform som SUVen XC90, og viser hvilke tanker Volvo har for framtiden.

Her er det en aldri så liten design-revolusjon på gang, sammenlignet med det "boksete" utseendet vi er vant med fra både V70 og forgjengerene.

Når en modell skal erstattes, er det alltid mulig å gjøre gode kjøp i forbindelse med sluttsalget av utgående modell.

– Det slår aldri feil. Da kommer det alltid noen sluttkampanjer som er ganske forlokkende. Det handler jo om å få unna de siste nybilene av den utgående modellen, sier Brooms bilekspert, Benny Christensen.

Anders takket nei til en million for den gamle Volvoen

Hårete salgsmål

V70 ha vært en svært populære familiebil, også i Norge. Men de siste årene har salget vært synkende. I 2015 endte for eksempel nye generasjoner av Ford Mondeo, VW Passat, Skoda Octavia og Skoda Superb foran på salgsstatistikken.

At Volvo sikter høyt med V90, røper salgssmålet for 2016. De håper nemlig å selge 2.400 eksemplarer av den nye modellen i år.

Det tradisjonelle boks-designet vi er vant med fra Volvo, er en saga blott. Den nye hekken viser tydelig at design står langt høyere på prioriteringslista enn det gjorde før.
Det tradisjonelle boks-designet vi er vant med fra Volvo, er en saga blott. Den nye hekken viser tydelig at design står langt høyere på prioriteringslista enn det gjorde før.

Volvo V70: Stor stasjonsvogn som koster lite

Mange alternativer

Men først skal de altså kvitte seg med de siste eksemplarene av V70. Den jobben starter umiddelbart. Her er det mange valgmuligheter, med priser som i utgangspunktet starter på 417.000 kroner. Da får du Drive-E-modellen med 120 hk.

Så går det oppover til toppmodellene med henholdsvis bensin (T4, 190 hk) og diesel (D4, 180 hk).

Sistnevnte er også tilgjengelig med firehjulsdrift.

Denne Volvoen har gått 900 mil – på 36 år!

4x4 populært

Tradisjonelt kan vi vente oss en kampanje med fokus på for eksempel utstyrspakker, automatgir eller 4x4.

– Akkurat nå om dagen er det firehjulsdrift som gjelder i Norge. Derfor kan det nok være smart å legge fokus her, mener Brooms bilekspert.

Men siden dette bare er tilgjengelig på en av modellene, tror han det også blir en omfattende kampanje på andre områder.

Gunstig å kjøpe brukt

Også om du skal kjøpe bruktbil, kan det være et gunstig tidspunkt å se etter en V70.

– Ja, det er nok noen tusen nordmenn som eier en V70, og som bare står og tripper etter å få byttet den ut med en V90. Dermed vil det helt sikkert dukke opp en del ekstra biler utover året. Og når det er mange biler til salgs, blir det kjøpers marked. Det er gode nyheter for de som tenker seg et kupp på nettopp V70, smiler Benny.

I skrivende stund ligger det totalt 1.113 V70 til salgs på finn.no. 953 av disse har dieselmotor, mens 77 har firehjulsdrift.

Snart får du regning fra skatteetaten