Volvo gjør seg klar til premieren på et av sine viktigste biler noensinne, når S90 (bildet over) kommer i stasjonsvognutgave.
Volvo gjør seg klar til premieren på et av sine viktigste biler noensinne, når S90 (bildet over) kommer i stasjonsvognutgave.

Dette blir årets største familiebil-nyhet

Mer enn 60 års erfaring ligger bak når Volvo viser ny stasjonsvogn.

Volvo har lange tradisjoner med å bygge romslige, solide og ikke minst sikre stasjonsvogner. Dette har de holdt på med i 60 år nå.

Nå vises snart bilen som skal føre disse tradisjonene videre. Nemlig den nye Volvo V90.

Bilen tar over etter dagens Volvo V70, som vel kan beskrives som en liten familiebil-legende allerede.

Mer enn 60 års erfaring

V90 er dermed en bil som er basert på mer enn 60 års erfaring med stasjonsvogner. Det begynte med Volvo Duett, i 1953 – den første bilen som dekket eiernes behov i både aktiv fritid og i yrkeslivet.

Siden den gang har det gått slag i slag. Volvo har solgt mer enn seks millioner stasjonsvogner verden over. Dette tilsvarer nesten en tredjedel av det samlede antallet Volvo solgt siden selskapet ble grunnlagt i 1927. Noe som igjen understreker Volvos renommé som stasjonsvogn-produsent i familiesegmentet.

Lanseringen av den nye Volvo V90 18. februar er det foreløpig siste kapittelet i denne suksesshistorien. Der er selvfølgelig Broom.no til stede.

To klassikere fra Volvos stasjonsvogn-sortiment, Duett og Amazon. 
To klassikere fra Volvos stasjonsvogn-sortiment, Duett og Amazon. 

Dieselforbudet kan gi prisras på bruktbil

– Stolte av arven vår

– Vi er pionerer i stasjonsvognsegmentet, sier konsernsjef Håkan Samuelsson hos Volvo Cars.

– Vi er kjent for mange som det beste stasjonsvognmerket. Volvos merkevare står for mye mer enn bare stasjonsvogner, men med V90 viderefører vi denne delen av den stolte arven vår, sier Samuelsen.

V90 bygger på den samme skalerbare produktplattformen (SPA) som søsknene XC90 og S90, og er stasjonsvognutgaven av den svært populære S90 sedan som ble vist på tampen av fjoråret.

Bensin, diesel og hybrid

Ettersom V90 bygger på samme plattform som S90, er det nærliggende å tro at motorpaletten blir den samme. Det vil si firesylindrede dieselmotorer, først en D4 med 190 hestekrefter i kombinasjon med forhjulstrekk, og en kraftigere D5 med 225 hk og firehjulsdrift.

Dette er konseptbilen som ligger til grunn for nye Volvo V90. 
Dette er konseptbilen som ligger til grunn for nye Volvo V90. 

Bensinalternativene er også firesylindrede og starter med T5 på 254 hk og forhjulstrekk og en sterkere T6 som byr på hele 320 hk og firehjulsdrift.

Mens toppmodellen T8 er en ladbar hybrid med drøye 400 hester i samlet effekt.

Her kjøper Thoralf (86) drømmebilen

Kommer ikke før i 2017

Det ventes også at det, på litt sikt kommer noen mindre motorer som gjør bilene billigere. Det snakkes i alle fall om D3 og T4 – etter det vi erfarer.

Både S90 og nye V90 tilbys i tre utstyrsgrader: Kinetic, Momentum og Inscription på toppen. Volvo vil nok også lansere en sporty V90 i R-Design variant.

Volvo V90 levers til de første kundene tidlig i 2017 om alt går etter planen. Prisene på den nye stasjonsvogna til Volvo er ennå ikke klare.

Les også: Vår test av Volvo V60 Plug-in hybrid her: