Dette er smart – og du kan spare penger

Nytt utstyr gjør bilen tryggere – og forsikringen rimeligere.

Flere og flere biler leveres nå med automatisk nødbrems-systemer. Det bidrar til å gjøre bilen langt tryggere, og nå har Tryg Forsikring sørget for at utstyret også medfører lavere premie for de kundene som har dette utstyret i bilen sin.
Flere og flere biler leveres nå med automatisk nødbrems-systemer. Det bidrar til å gjøre bilen langt tryggere, og nå har Tryg Forsikring sørget for at utstyret også medfører lavere premie for de kundene som har dette utstyret i bilen sin.

Nytt sikkerhetsutstyr i moderne biler bidrar til langt lavere risiko for ulykker, det gjør også noe med forsikringsvilkårene for deg om meg.

For eksempel har Tryg Forsikring nå som et av de første forsikringsselskapene valgt å gi ekstra rabatter for biler som har såkaltnødbremsassistent.

Og de vurderer dessuten fortløpende å la annet sikkerhetsutstyr også bidra til lavere premie.

Les også: Nytt utstyr gir 40 prosent lavere ulykker

Fem prosent rabatt

Arvid Steen, pressekontakt Tryg Forsikring.
Arvid Steen, pressekontakt Tryg Forsikring.

– Vi ønsker å belønne bilførere som bidrar til færre påkjørsler bakfra, sier pressekontakt Arvid Steen hos Tryg (bildet).

Etter det Steen erfarer, er Tryg Forsikring er første norske selskap som tilbyr bileiere rabatt for å ha automatisk nødbrems.

Tryg har drøyt 275.000 bilkunder. Om lag 4.000 av disse har nå fått rabatt for nødbrems. Tallet er hurtig stigende. Rabatten ligger på rundt fem prosent.

Automatisk nødbrems slår inn dersom det er fare for at bilen skal kjøre inn i en annen bil bakfra, eller at det er andre hindringer foran fronten.

Les også: Nå må bilene bli snillere for å få toppscore

Ble kontaktet av kunder

Pressekontakt i Tryg, Arvid Steen, kan fortelle at de nå tilbyr rabatten fordi selskapet ønsker å støtte tiltak som kan bidra til færre trafikkulykker.

– Rabatten kom i stand etter at vi fikk mange henvendelser fra bileiere som ønsket rabatt fordi de hadde biler med ekstra sikkerhetssystem. Vi er helt enig med våre kunder. Alle tiltak som kan redusere alvorlige påkjørsler og skader i trafikken er bra. Påkjørsler bakfra er en av de mest vanlige ulykkene i trafikken. Vi støtter alle nye tiltak som kan få ned dette høye tallet, sier Steen.

Ferske undersøkelser gjort av Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) viser at nødbrems-systemer har bidratt til å redusere antallet påkjørsler bakfra med 40 prosent.

Les også: Her smeller det skikkelig for Tesla

Vurderer nye sikkerhetstiltak

Utviklingen innen bilbransjen går fort, og Tryg vurderer fortløpende rabatter for nye sikkerhetstiltak, som lane-assist (varsel når bilens hjul kjører over midt- eller kantlinjen) og dødvinkel-hjelp.

– Vi følger bransjen tett. Etterhvert vil automatisk nødbrems blir standard i alle nye biler. Men inntil videre gir Tryg rabatter til bileiere som kjøper bil med denne sikkerhetsordningen, sier Steen.

I Storbritannia har man det siste året også hatt gode erfaringer med rabatt for automatisk nødbrems.

Les også: 15 ansatte sparket etter krasjskandale