Slik forsøker de å skjule en stor bilnyhet

Godt kamuflert, men Stein-Erik lot seg ikke lure!

Her må du virkelig se nøye etter for å skjønne hva som skjuler seg under all kamuflasjen! Foto: Privat.
Her må du virkelig se nøye etter for å skjønne hva som skjuler seg under all kamuflasjen! Foto: Privat.

Akkurat nå er det høysesong for vintertester av biler. Mange av disse testene gjøres nord i Sverige, der det er bygget opp store anlegg som passer for denne bruken. Her er klimaet riktig (det vil si kaldt), det er store områder å teste på og ikke minst: Det er øde.

Derfor får også verdens bilprodusenter for det meste jobbe i fred, godt unna nysgjerrige personer og kameralinser.

Trodde det var BMW

Men det er ikke bare i Sverige biltesterne oppholder seg. Mange stikker også over grensen til Norge, og det er nettopp et slikt følge Broom-leser Stein-Erik Carlsen (44) kom over, i Mo i Rana.

– Vi var tre som så dem komme, og alle var sikre på at dette måtte være en ny BMW 5-serie. Fronten simulerte BMW med store nyrer, og alle LED-lys var maskerte, slik at de ikke minnet om noe jeg har sett før, forteller Stein-Erik.

Bilene dukket opp utenfor Meyergården hotell. Da testteamet gikk til middag, fikk Stein-Erik muligheten til å se nærmere på bilene. Da oppdaget han at dette slett ikke var BMW allikevel.

Disse klarte ikke å lure seg unna kameralinsene i fjor

Ingen overvåkning

– De var så godt pakket inn at jeg virkelig måtte seg nøye etter for å finne ut hva det var. Blant annet var det skrudd på paneler fra taket og helt bak på bagasjelokket, som laget en illusjon av at dette var en kombi. Men det var det ikke. Fronten bak plasten var ikke til ta feil av, dette var nye Volvo S90, forteller Stein-Erik.

Bilene sto diskret parkert, nederst på en utendørs parkeringsplass. Og da Stein-Erik knipset bilder, var det ingen overvåkning av bilene.

Mye kan nok tyde på at dette er tidlige test-eksemplarer av S90, ettersom bilene er så sterkt kamuflert. Designet på bilen er kjent nå, etter at den debuterte i Gøteborg før jul. Men Volvo har kjørte tester på den lenge, og bruker nok også tiden fram til offisiell lansering godt.

Slik ser nye Volvo S90 ut, helt uten kamuflasje.
Slik ser nye Volvo S90 ut, helt uten kamuflasje.

S90 ble avslørt på en helt spesiell måte, les mer her:

Kommer til sommeren

Her kan det også være snakk om spesialmodeller som kommer litt senere enn de første bilene, Volvo kommer til å rulle ut et bredt utvalg av både S90 og stasjonsvognutgaven V90. Disse bilene erstatter dagens S80 og V70. Og for Volvo er målsetningen klar: Nå skal de for alvor konkurrere med de tre tyske premiummerkene Audi, BMW og Mercedes.

For bilinteresserte Stein-Erik var dette naturligvis en morsom opplevelse:

– Jeg har sett biler maskert med film tidligere, men aldri med påskrudde plastpaneler som i dette tilfellet. En av bilene hadde forresten to eksosrør, den så ut som en litt sprekere modell. De to andre hadde ett rør, forteller Stein-Erik som til daglig kjører BMW X1 og Volvo V70.

Helt nye S90 skal for øvrig komme på markedet til sommeren. Foreløpig er det uklart hvor mye lenger bak i løypa V90 er, men det drøyer neppe veldig lenge til den også er lanseringsklar.

En av årets viktigste bil-premierer kommer før vi hadde ventet

Her er det både folie og kraftige plastpaneler, over hele bilen. Og fronten var bevisst gjort mest mulig likt en BMW. Foto: Privat.
Her er det både folie og kraftige plastpaneler, over hele bilen. Og fronten var bevisst gjort mest mulig likt en BMW. Foto: Privat.

Fotografert på et verksted: Dette var de første bildene av V90