Det var på E18-strekningen sør for Tangen i Sannidal i Kragerø at UP tirsdag holdt fartskontroll. Hele 37 bilister brøt fartsgrensen. Illustrasjonsofoto: Scanpix
Det var på E18-strekningen sør for Tangen i Sannidal i Kragerø at UP tirsdag holdt fartskontroll. Hele 37 bilister brøt fartsgrensen. Illustrasjonsofoto: Scanpix

Satte ned fartsgrensen på E18 – skrev bøter så blekket sprutet!

Politiet: – Dette var ikke bra!

UP-patruljen i Telemark holdt tirsdag en laserkontroll på E18 ved Tangen i Kragerø. Det pågår for tiden veiarbeid på strekningen, og fartsgrensen på stedet er dermed satt ned til 50 kilometer i timen.

Det var det mange som ikke tok hensyn til, og politiet måtte skrive bøter så blekket sprutet, skriver TA.no.

– Dette er ikke bra

Klokken 17.00 kunne operasjonsleder Terje Pedersen melde om det nedslående resultatet av kontrollen. Intet mindre enn 37 bilister brøt fartsgrensen på stedet.

– Dette er ikke bra, sier operasjonsleder Pedersen til TA. - Dette er en veldig høy overtredelsesprosent, og det er godt merket på stedet at det er veiarbeid og nedsatt grense, legger han til.

Arbeidere er utrygge

Pedersen sier videre at dette er en strekning de ofte får meldinger om. Arbeiderene på stedet skal også ha gitt uttrykk for at de føler seg utrygge med å jobbe på strekningen på grunn av uvettig kjøring.

Mistet førerkortet

Tre av dem som ble stoppet tirsdag ettermiddag holdt en så høy fart at førerkortet ble beslaglagt på stedet. Den høyeste farten ble målt til 86 kilometer i timen, opplyser politiet.

Les flere bilsaker i TAs motormagasin her

Les også: Ble forbannet etter fartskontroll - ble tatt igjen