Disse to bildene er tatt på samme dag. Men prisforskjellen er betydelig. Det er mange som ikke er helt klart over hvor viktig det er å time påfyllingen av drivstoff for å best mulig pris.
Disse to bildene er tatt på samme dag. Men prisforskjellen er betydelig. Det er mange som ikke er helt klart over hvor viktig det er å time påfyllingen av drivstoff for å best mulig pris.

Bensinpriser: Så mye kan de variere- samme dag

Det gjelder å vite når du skal fylle drivstoff.

Fallet i oljeprisene har sørget for at drivstoff er billigere enn det har vært på lenge.

Men da vår leser kom tilbake senere på ettermiddagen, var prisen en helt annen. I løpet av noen timer hadde den steget med 2,74 kroner literen, og bensinen hadde gått opp over 3 kroner!

– Jeg ble litt paff, sier eikværingen.

Les også: Vil ha bensinpris på 42 kroner literen

Bensinpris mandag klokken 12.00

Han er ikke en eneste som reagerer på de svingende prisene på diesel og bensin. Men faktum er at du skal være nøye med hvilke tidspunkt du parkerer foran pumpene, om du ønsker lavest mulig pris.

– Det er slik at listeprisene justeres hver mandag klokken 12.00. Derfor er det mange som justerer prisene sine da. Lokal konkurranse avgjøre gjerne hvor mye, forteller Brooms bilekspert, Benny Christensen.

Avhengig av hvor mange bensinstasjoner som finnes i nærheten av hverandre, pågår gjerne priskrigen friskt utover i uka.

Les også: Slik sparer du drivstoff og penger

Lavere og lavere bensinpriser

– Etterhert som uka går, blir prisene dermed lavere og lavere. Og du har mest å tjene på å fylle full tank enten søndag kveld eller mandag morgen, sier Broom-Benny.

Det er med andre ord ingen tvil om at det er mye penger å tjene på å følge med, og fylle tanken når prisen er lavest.

Hvis du for eksempel skal fylle 60 liter bensin, var det over 180 kroner å spare på å gjøre det tidlig mandag, i stedet for på ettermiddag samme dag.

– Systemet er vel egentlig litt merkelig. Men sånn har det vært i mange år nå, og en del begynner nok å bli veldig godt kjent med hvordan en skal sikre seg det billigste drivstoffet, tror Benny.

Ikke bare bensinpriser er viktig

I tillegg til selve drivstoffet, blir det stadig mer viktig for bensinstasjonene å tjene penger på salg av andre varer.

– Mat, bilvask, diverse rekvisita og kaffe, er en viktig del av det totale inntektsbildet. En bensinstasjon er ikke lenger hva det var for noen år siden, da det gjerne også var et verksted i tilknytning. Da kunne en få hjelp til en del tekniske ting også. Men det var i gamle dager, smiler Benny.

Les også: Derfor er bensin- og diesel billigere noen dager