Airbag-feil kan være bare en dårlig kontakt, men det kan også være noe mer alvorlig. 
Airbag-feil kan være bare en dårlig kontakt, men det kan også være noe mer alvorlig. 

Når denne lampen lyser bør du stoppe

Dette kan ha mange årsaker.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

tv2_contentbox_broom_adtech
row

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Jeg har en Audi A4 hvor lampen for airbag har begynt å lyse. Har forsøkt å søke litt etter hva som er grunnen på nettet, men ikke funnet ut av det. Vet du hva som kan være feil? Hilsen Kenneth.

Benny svarer:

Hei Kenneth. Du er langt i fra den første som spør meg om dette og det er også en ganske vanlig feil, så vi tåler vel et svar til på nettopp dette.

En ting er i alle fall helt sikkert – dette bør du finne ut av fortest mulig. At denne lyser betyr at det er noen feil med en av airbagene i bilen din. Noe som i ytterste konsekvens kan være forskjellen mellom liv og død i en kollisjon.

Her kan det være flere feilkilder, så jeg klarer dessverre ikke gi deg noen konkret diagnose på eksakt hva som er feil her. Men jeg gjetter på en dårlig kontakt ett eller annet sted.

På noen Audi-modeller vet jeg at det har vært feil med sensorene til setene. Det er den sensoren som registrerer hvor det sitter noen. Sitter det ingen i passasjersetet, løser ikke airbagen ut der ved en ulykke og det er ved disse sensorene at det kan bli dårlig kontakt.

Mange sensorer.

Men bilen har også mange andre sensorer/ følerer rundt omkring, både foran, bak og på siden – som registrerer skade og utløser "sin" airbag. Det er sjelden feil på disse følerene, men dårlig kontakt kan forekomme.

Men jeg har vel mest tro på at det er sleperingen, eller "klokkefjæra" i rattet, som lager trøbbel her. Det er den mest vanlige feilen.

Dette er noe som kan være litt vanskelig å finne ut av, om man ikke har videregående kunnskap om det. Jeg vil derfor anbefaler deg en tur til et verksted for å få kjørt en diagnose. Den kan fortelle mer om hvor feilen ligger i ditt tilfelle og sikkert også om hva som må til for å reparere dette.

Beklager at jeg ikke kan gi deg noe mer konkret svar enn som så, men håper du finner enkelt og greit ut av det herfra. Og ikke minst at du får fikset det fort!

Lykke til!

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen.

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:
tv2_contentbox_broom_adtech
row