Skoda har blitt det mest praktisk orienterte bilmerket på markedet. Flere geniale løsninger gjør at de sikrere seg flere og flere kunder. 
Skoda har blitt det mest praktisk orienterte bilmerket på markedet. Flere geniale løsninger gjør at de sikrere seg flere og flere kunder. 

Topp 5: Smarte triks dette merket er best på

Så enkelt – men likevel genialt!

Det siste halvåret har undertegnede hatt flere runder med testing av ulike Skoda-modeller. Store som små, noen billige og noen relativt kostbare. Et par ting går igjen: De er romslig i forhold til utvendige mål og pris – og de har en rekke praktisk løsninger som vi virkelig setter pris på.

Skoda har skjønt at folk flest, ikke bare vil at bilen skal ha et pent design og kjøre komfortabelt. Den skal også ha flest mulig praktiske løsninger. Som gjør hverdagen enklere.

Her har vi plukket ut fem punkter som Skoda briljerer på. Vi understreker at de ikke er de eneste som tilbyr flere av disse løsningene, men de er de eneste som tilbyr alle sammen!

Les også: Dette burde langt flere gjøre

1. Søppelboks:

Det å kunne holde orden inne i bilen er viktig, og en praktisk 'søppelbøtte' kommer godt med.
Det å kunne holde orden inne i bilen er viktig, og en praktisk "søppelbøtte" kommer godt med.

Det er ikke uvanlig at bilen blir en slags lagringsplass for papir og småsøppel. Det ser ikke bra ut i det hele tatt, og for alle som har et snev av interesse for bil, er det så en får frysninger når en ser hvordan enkelt lar den forfalle innvendig.

Skoda forsøker å gjøre det litt mer ryddig, ved hjelp av flyttbare små søppelbokser, som kan plasseres i lommen på dørene. Det er pose som passer og som kobles fra når den er full. Smart og nyttig!

2. Paraply i døra

Et lett trykk på håndtaket, og vips så har du en paraply tilgjengelig.
Et lett trykk på håndtaket, og vips så har du en paraply tilgjengelig.

Dette "trikset" deler de med en svært eksklusiv bilprodusent – nemlig Rolls-Royce.

Systemet er gull verdt, og nesten litt James Bond-aktig. I siden på døra, er det rett og slett en skjult paraply. Med et lett trykk, så kommer den ut, og redder dagen, når regnet øser ned.

Her løses dessuten to problemer på en gang: Du har alltid tilgang til en paraply når det regner, og siden den har en fast plass, ligger den ikke å slenger rundt om i bilen. Og den har drenering, slik at vannet kan renne ut.

Les også: Trolig den sikreste småbilen du kan kjøpe

3. Forsete som legges ned

Her ligger alt til rette for at personen i baksetet kan strekke godt på bena.
Her ligger alt til rette for at personen i baksetet kan strekke godt på bena.

Når du sitter i baksetet er det ofte vanskelig å få strekke skikkelig på bena. Ja, tilnærmet umulig, faktisk.

Men hvis du er så heldig å kunne sitte der, uten at noen bruker passasjersetet foran, kan du på enkelte Skoda-modeller rett og slett vippe ryggstøtten framover. På den måten får du mulighet til å slenge bena i full strekk!

Det er forøvrig ikke den eneste løsningen Skoda har funnet på dette problemet. Første generasjon Superb hadde faktisk en enda smartere løsning. Der kunne du nemlig vippe ut den midterste delen av ryggstøtten på passasjersetet foran.

4. Justere forsetet fra baksetet

Disse knappene, på siden av passasjersetet foran, er det ikke ofte en finner i en 'vanlig' bil. Skoda er et unntak.
Disse knappene, på siden av passasjersetet foran, er det ikke ofte en finner i en "vanlig" bil. Skoda er et unntak.

I nye Skoda Superb har du faktisk plass til å strekke bena i baksetet, uten å måtte legge ned passasjersetet foran. Men for å kunne utnytte plassen best mulig, bør du flytte forsetet til fremste posisjon. Og det kan du gjøre – fra baksetet, eller fra førersetet, for den del.

Det går nemlig an å få den levert med knapper på siden av seteryggen foran, og med disse kan du justere både vinkelen på ryggen og hele setet i lengderetning.

5. Sikkerhetsbelte til hunden

Det er naturligvis viktig at menneskets beste venn også skal være trygg i bilen. Smart løsning. Men vi får nervøse rykninger av å se at hunden her sitter direkte på alcantara/skinnsetene ...
Det er naturligvis viktig at menneskets beste venn også skal være trygg i bilen. Smart løsning. Men vi får nervøse rykninger av å se at hunden her sitter direkte på alcantara/skinnsetene ...

Hunden skal i følge ryktene være menneskets beste venn. Og da sier det seg vel egentlig selv, at vi bør ta godt vare på dem. Og det bidrar Skoda til at vi kan gjøre.

De har flere løsninger for hunder i baksetet. Den mest sofistikerte er den du ser bilde av her. Rett og slett et eget sikkerhetsbelte til hunden. Det hindrer din trofaste følgesvenn i å bli kastet framover i bilen ved en eventuell krasj.

Selve beltet fungerer dessuten fint til å bruke når du skal ut av bilen og gå tur.

Les også: Dette er plassorgie – og sjekk prisen!

Fra vits til suksess

Alle disse løsningene er naturligvis noe hvem som helst kunne gjort. Det krever ikke store kostnader, hverken å sette sammen eller å utvikle.

Men at det er nettopp Skoda som velger å realisere alt dette, bør ikke komme som en overraskelse. Etter at VW tok over eierskapet, har de gått fra å være nøkkelordet i en vits, til å bli rene eventyret. At de praktiske løsningene har hatt en viktig rolle i den utviklingen er vi ikke et øyeblikk i tvil om.

Dessuten: Trodde du dette var alt? På ingen måte. Sjekk flere smarte triks og løsninger i bildeserien under:

Les også: Så mye luksus – for under 100.000 kroner