To tidlige 70 talls Pontiac Firebird Trans Amer venter tålmodig på nye eiere i den nedlagte bilskroten i California. Kanskje er de der ennå og venter på nettopp deg... (Foto: Craigslist.com)
To tidlige 70 talls Pontiac Firebird Trans Amer venter tålmodig på nye eiere i den nedlagte bilskroten i California. Kanskje er de der ennå og venter på nettopp deg... (Foto: Craigslist.com)

75 solbrente muskelbiler søker nye eiere

Bilskrot i California stenger dørene – du kan gjøre kupp.

”Det er ingen brukbare prosjektbiler igjen som det er noe håp for”, hører vi av og til folk si. Og det er nok lenger mellom dem nå enn for bare 10-15 år siden.

Men av og til serveres mulighetene på et fat. Det skjer nå i Westminster, California – og her bør du være rask.

Stenger skrot etter 36 år

Dave´s Goldenwest Auto Wrecking er nemlig i ferd med å lukke dørene etter å ha vært i drift siden 1977. I en beskjeden annonse på lokale Craigslist for Orange county er hele beholdningen lagt ut til salgs, og det avsløres også at både lokalitetene og hele eiendommen er for salg.

Blant muskelbilene regnes også de meget populære versting-utgavene
  av Chevrolets mellomklasse-pickup, Chevelle-baserte El Camino. De finnes
  det mange av på skroten. (Foto: Craigslist.com)
Blant muskelbilene regnes også de meget populære versting-utgavene av Chevrolets mellomklasse-pickup, Chevelle-baserte El Camino. De finnes det mange av på skroten. (Foto: Craigslist.com)

Se Craigslist-annonsen her:

Hvis du virkelig vil slå til og handle deg en business med det samme du er i gang, altså.

Som mange andre bilskroter i USA har denne vært drevet med to tanker i hodet på én gang: Eieren, Dave Lampert, har drevet stort med delehandel, og har ifølge firmaets temmelig utdaterte nettside drevet stort innenfor deler til nyere pickuper.

Les også: Pontiac GTO - muskelbilkjøp for viderekomne

75 potente prosjektbiler

Samtidig har han tydeligvis også hatt en soft spot for gamle muskelbiler, og ifølge annonsen skal det stå hele 75 muskelbiler fra gullalderen på tomta, med skader av forskjellig slag, men dog i en tilstand som gjør dem fullt mulige å restaurere. I mange tilfeller tipper vi her at det er den sterke syd-californiske solen som har gjort størst skade.

Sjelden har vi sett så mange førstegenerasjons Chevrolet Camaro
  på ett brett. Hvorvidt alle er mulige å redde vites ikke, men det kommer
  minst like mye an på utgave som tilstand - de mest sjeldne er gull verdt.
  (Foto: Craigslist.com)
Sjelden har vi sett så mange førstegenerasjons Chevrolet Camaro på ett brett. Hvorvidt alle er mulige å redde vites ikke, men det kommer minst like mye an på utgave som tilstand - de mest sjeldne er gull verdt. (Foto: Craigslist.com)

Noen eksakt liste over bilene inneholder ikke annonsen. Ikke noen omtrentlig liste heller, for den saks skyld. Men det finnes noen bilder som kan få en regnvåt og sommer-hutrende nordmann til å bli varm innvendig.

Les også: En "pony car" som limo? Joda, i USA er alt mulig...

Vi mistenker at vi har lest en reportasje fra denne skroten i et skandinavisk magasin også, for noen år siden. Temaet var da at mange av bilene var av den særdeles friske sorten – gjerne big block-utgaver med manuelt gir, og sportspakker.

Mye som frister

Bildene viser da også at vi har med RS/SS-utgaver av Camaro å gjøre, Trans Am-Firebirder og en hel rekke Cheveller og El Camino-pickuper.

Denne Corvette roadsteren fra 1965 eller 1966 ser hel og grei
  ut, og har til og med den originale hardtoppen intakt. Bør være en bil
  som mange vil gi et nytt liv på veien. (Foto: Craigslist.com)
Denne Corvette roadsteren fra 1965 eller 1966 ser hel og grei ut, og har til og med den originale hardtoppen intakt. Bør være en bil som mange vil gi et nytt liv på veien. (Foto: Craigslist.com)

Også El Camino-pickupene kunne leveres med rå saker under panseret, og vi regner med at det er en grunn til at de er blitt tatt vare på, for å si det slik.

Craigslist er som mange vil vite et lokalt inndelt, landsdekkende annonsenettsted i USA, der man kan gjøre noen kupp på ting som ville hatt større marked om det var lagt ut på de store stedene som eBay.com eller traderonline.com. Det fører nok til at Dave Lampert har hatt mindre trafikk enn han kunne ha hatt, og at prisene dermed kanskje ikke har blitt så høye som de kunne.

Nå haster det virkelig

Men det medfører også at vi oppdaget annonsen sent, og da den ble lagt ut i midten av mai var utgangen av juni satt som deadline.

Skroten skal ha spesialisert seg på deler til pickuper, ved
  siden av altså å ta vare på reddbare gamle muskelbiler. Det er mye pickup-deler
  igjen ennå, og ett og annet objekt. Nummer to fra venstre er jo en etterhvert
  ganske sjelden Suburban fra rundt 1970. (Foto: Craigslist.com)
Skroten skal ha spesialisert seg på deler til pickuper, ved siden av altså å ta vare på reddbare gamle muskelbiler. Det er mye pickup-deler igjen ennå, og ett og annet objekt. Nummer to fra venstre er jo en etterhvert ganske sjelden Suburban fra rundt 1970. (Foto: Craigslist.com)

De av oss som har solgt en og annen gammel bil vil vel tippe at det fremdeles kan være noe igjen, så er du heldig kan du fremdeles gjøre en god handel her. Men da lønner det seg nok å være kjapp – før mobilpressa kommer for å ”samle inn” resten og gjøre området klart til neste prosjekt – trolig et eiendomsutviklingsprosjekt som er langt mindre opphissende for oss bilfolk.

Les også: Chevellen har vært under restaurering siden ABBA sang