60-tallets beste bilreklamer

Bli med på en nostalgisk tur tilbake i tid!

Volvo reklame
Volvo reklame

1. VW Type 1

På 60-tallet ble Bobla introdusert i USA, og reklamekampanjen regnes ofte som tidenes beste.

Produktet de skulle selge var tross alt en liten - noen vil si stygg - bil som ble bygget på en fabrikk opprettet av nazistene. Ikke verdens beste utgangspunkt, men takket være reklamer som denne fra 1969 fikk de det til.

2. Pontiac GTO

Hvordan få med hele utstyrslisten i løpet av ett minutt?! Jo, få Paul Revere & The Raiders - et uhyre populært band i USA på slutten av 60-tallet - til å synge alle spesifikasjonene. Veldig sjarmerende.

Vi innrømmer gjerne vi får utrolig lyst på en Pontiac GTO etter at vi har sett reklamen, men det hadde vi egentlig før også.

3. Volvo Amazon

- Hun kommer til å like at dere kjøper en bil, som i de fleste tilfeller holder lenge nok til at dere får nedbetalt billånet... og kan ta opp lån på svømmebaseng og pels!

Det var neppe noe likestillingsombud i USA på denne tiden. Kjørescenene i denne reklamen er kostelige. Denne hadde ikke Volvo laget i dag!

4. Trabant

Hva er mer troverdig enn menn med hvit kjeledress og hjelm? Trabant er nemlig bedre enn du tror!

Den har plass til fire voksne, og masse bagasje. Legg også merke til hvor utrolig fort den går oppover grusveien - dét er veldig imponerende med så liten motor.

5. Chevrolet Camaro

Wow. En bil i en vulkan. Om det ikke får deg til å kjøpe en Camaro er det ingenting som gjør det. En av de mest slitsomme og dramatiske reklamene noensinne.

Likevel lykkes de å få med at baksetene kan slås ned. Se det, en muskelbil som er praktisk i tillegg til rask.

Klar for litt mer film? Her kan du boltre deg i klipp fra Brooms første sesong: