55 000 har ennå ikke betalt årsavgift

Nå haster det!

328.000 norske bilister har ennå ikke betalt årsavgiften. Hvis de ikke gjør det innen 10. mai, blir det begjæring om avskilting.  (Foto: Erlend Aas/ScanPix)
328.000 norske bilister har ennå ikke betalt årsavgiften. Hvis de ikke gjør det innen 10. mai, blir det begjæring om avskilting. (Foto: Erlend Aas/ScanPix)

Statens Innkrevingssentral (SI) skal hente inn mer enn 118 millioner kroner fra bileiere som ikke har gjort opp for seg. Nå starter høst-offensiven!

Si er i disse dager i gang med å sende ut siste purring. De som ennå ikke har betalt årsavgiften, får 14 dager til å gjøre opp for seg. Og dette er absolutt siste frist.

Flere ikke-betalere

Kommer ikke pengene nå, må SI lete etter andre måter å få dekket kravet på. Enten i form av trekk i lønn eller tvangsutlegg. Et alternativ er faktisk tvangssalg av bilen.

- Vi ser dessverre at stadig flere ikke betaler slik de skal. Her har det vært en markant økning de siste fire-fem årene. Og sammenlignet med fjoråret er det over 10 000 flere som ikke har betalt årsavgiften innen fristen, forteller informsjonssjef Tore Bratt i Statens Innkrevingssentral

Lett synlig offer

55 193 bileiere har ennå ikke betalt. Og de lever farlig. Uten riktig oblat på skiltet, er de et lett synlig "offer" for de som nå tråler gater og parkeringsplasser på jakt etter unnasluntrere.

Har du betalt, men ikke fått oblat? Da må du kontakte nærmeste trafikkstasjon med en gang.

På jakt etter bruktbil? Sjekk Brooms store bruktbiloversikt her: