Legg merke til grillen. Ser du hvor du skal putte inn stikkontakten? (Foto: Geoff Shepard, lisensiert under Creative Commons Lisens 2.5)
Legg merke til grillen. Ser du hvor du skal putte inn stikkontakten? (Foto: Geoff Shepard, lisensiert under Creative Commons Lisens 2.5)

4 til lading

På utkikk etter el-bil? Vi har funnet tre du kanskje har hørt om - og èn skikkelig sjeldenhet. Pris: Fra 69 000 til 850 000 kroner.

På begynnelsen av 1900-tallet var elbilen en seriøs konkurrent til damp- og bensinbilen. Siden har den gjort spede forsøk på å komme tilbake, men det er først i det det aller siste at den har blitt trendy. Vi har funnet fram fire fullverdige biler på strøm - og holdt oss unna de mopedregistrerte og livsfarlige alternativene.

Se da Jan Erik kjørte den moderne elbilen Mitsubushi i-Miev.

Think City. 2000: Kr. 69 000

Think-el-bil
Think-el-bil

Klikk her for å se hele annonsen:

Kanskje man skulle støtte Norsk bilproduksjon – kline til - og kjøpe seg en Think? Kortreist har blitt et nytt begrep i kampen mot CO2-utslippet, og en mer kortreist bil enn en som kommer fra Aurskog skal du jammen lete lenge etter. Det har blitt sagt og skrevet mye både stygt og pent om Think. Men vi avstår fra å kommentere dette ytterligere nå.

For 69 000 spenn kan du bli eier av dette blass-blå eksemplaret med grått tak som har trillet 108 000 lydløse kilometer på 9 år. Bilen har to seter og yter 36 hk på en god dag. Bilen selges av Ford i Haugesund for kun 69 000,- slett ikke noen ille pris..

Vil du ha ny Think? Les mer i Brooms nybilguide.

Renault Kangoo 2003: Kr. 169 000

Kangoo-el-bil
Kangoo-el-bil

Klikk her for å se hele annonsen:

I Drammen er denne Renault Kangoo elbilen til salgs for nøyaktig 100 000 kroner mer enn Thinken, altså 169 000 kroner. Den har eget strømaggregat i varerommet og kan lades mens man kjører, i tillegg til vanlig 220 volt, så klart.

Bilen, som for øvrig har franske skilter – leveres med massevis av skuffer og skap i varerommet. Og dette må være perfekt for deg som driver med kaninoppdrett – her kan hver kanin ha sin egen skuff... Eller for deg som er ute etter en miljøvennlig servicebil. Kangooen har kun gått 15 000 kilometer på 6 år, kommer rett fra service, har to seter og leveres med ett års garanti.

Vil du ha brukt Kangoo uten strøm. Les mer i Brooms bruktbilguide.

Ford Ranger 2000: Kr. 240 000

Ford-Ranger
Ford-Ranger

Klikk her for å se hele annonsen

I følge Elbilimport finnes det bare rundt 400 stykker av Ford Ranger i elbilutgave igjen. Mesteparten ble destruert da California forandret lovgivingen slik at bilprodusentene ikke måtte stille opp med elektriske biler likevel. Det var mange protester og demonstrasjoner fra kunder som hadde leaset bilen, og til slutt fikk noen mulighet til å delta i et lotteri for å kjøpe. Det høres kanskje sprøtt ut, men sånn var det.

Nå har du muligheten til å få en selv. Rekkevidden er opptil 132 kilometer ved økonomisk kjøring, og det spiller liten rolle om du har noe på planet. Sikkerheten er også bedre i el- enn fosilutgaven av bilen. Dette er en av få elbiler vi i Broom har lyst på. Det er utrolig tøft når alle tror du kjører rundt i et miljøsvin og du kan fortelle at denne pickupen går på strøm.

Tesla Roadster 2008: Kr. 850 000

Tesla
Tesla

Hos Ferdinand i Bergen står det 2 stykk Tesla. Rekkevidden er oppgitt til 360 kilometer. Tyner du Teslaen for alle fartsressursene, må du derimot regne med å komme mye kortere.

0-100 km/t går unna på 4 sekunder, men ikke uten at du bruker mye strøm. Toppfarten på 200 km/t må du til Tyskland for å prøve på veien - det vil ta deg noen dager å komme fram hvis du ikke tar bilen på henger.

Uansett er dette utrolig tøft, og tøyer strikken veldig langt hva elbilteknologi angår. Har du 850 000 kroner liggende og slenge? Da er det bare å løpe og kjøpe!