Land Rover Freelander   billig SUV som også kan brukes i gjørma.
Land Rover Freelander billig SUV som også kan brukes i gjørma.

4 billige SUV-er

SUV betyr ofte dyr og eksklusiv bil. Men det trenger absolutt ikke å være slik. Her er fire eksempler!

Har du bruk for firehjulstrekk og gjerne litt ekstra bakkeklaring? Men absolutt ikke noe stort budsjett å bruke på bilkjøp? Da er løsningen å lete på de lavere hyllene i SUV-verdenen.

Vi har letet fram fire eksempler. Biler som ikke står øverst på så mange ønskelister og som kanskje heller ikke er de aller mest kurante. Men nettopp av den grunn kan du gjøre et veldig bra kjøp. God lesning!

1999 Land Rover Freelander 1,8

Freelander - en gjenganger blant brukte SUV-er.
Freelander - en gjenganger blant brukte SUV-er.

Se annonsen her:

Freelander er en gjenganger blant billige firehjulstrekkere. Og for å ha sagt det med en gang: Dette er ikke verdens beste bil. Faktisk langt i fra! Men du får altså en relativt rommelig bil med firehjulstrekk og Land Rover-image til en veldig hyggelig pris.

Dette eksemplaret har rullet 126 400 kilometer. Aircondition og hengerfeste er på plass, sistnevnte skal du imidlertid være forsiktig med å bruke. Motoren er den store svakheten på denne bilen, og belaster du den hardt, er du nesten garantert at toppen ryker. Alle servicer er et must! Er du heldig og tar godt vare på den, kan du ha bil i mange år til! Selges av forhandler i Sandnes.

Les mer om Land Rover Freelander i Brooms bruktbil-base: Klikk her.

2004 Suzuki Jimny Special

Suzuki Jimny - en klassiker på bruktmarkedet.
Suzuki Jimny - en klassiker på bruktmarkedet.

Se annonsen her:

Kan en så liten bil som Jimny kalles SUV? Vi ser stort (!) på det - og lar den være med i dette firkløveret. Dette er nemlig en morsom liten tass, breddfull av sjarm. Primitiv er den også, men du skal lete en stund for å finne en bil som er bedre enn denne i terrenget. Dette eksemplaret får du hårfint under 150 000 kroner- pluss reg.

Dette eksemplaret i Ørsta har bøyle med ekstralys foran og spoiler bak - det lager prikken over i-en. 2004-modellen har gått bare 17 500 kilometer og selger sier at den framstår som ny. Kjempemorsom bil hvis du ikke trenger å ha med deg folk i baksetet så veldig ofte (der er det hompetitten og hompetatten, rett over bakhjulene).

2000 Honda HR-V B

Honda HR-V til under 70 000,-
Honda HR-V til under 70 000,-

Se annonsen her:

Honda var tidlig ute med liten-SUV og HR-V solgte godt i flere år. Dette er femdørs-utgaven som er adskillig mer kurant enn tredørs. Til 69 000 kroner får du en bil som har rullet såvidt over 200 000 kilometer. Da er det viktig med servicehistorie, men kvaliteten er generelt meget god.

B-utgave betyr mer utstyr og litt mer påkostet interiør. Dessuten har denne aircondition, hengerfeste, takstativ og alufelger. Firehjulstrekk-systemet er ikke blant de mest avanserte, men det duger til de flestes bruk. Vær obs på at HR-V bare er registrert for fire, de har til gjengjeld helt grei plass. Selges i Svelvik.

1997 Opel Frontera 2,2

Opel Frontera - stor bil til hyggelig pris.
Opel Frontera - stor bil til hyggelig pris.

Se annonsen her:

Dette er en ganske så glemt bil på bruktmarkedet. Opel var tidlig ute med sin Frontera, men for å omskrive et kjent ordtak litt: De første er ikke alltid de beste. Frontera sliter med et dårlig rykte, og kvaliteten kan nok sies å være ujevn. Er du heldig og finner et bra eksemplar, er dette imidlertid svært mye bil for pengene.

Denne har rullet 165 000 kilometer og blir din for hyggelige 59 000 kroner. Da får du en stor og robust firehjulstrekker med 2,2-liters diesel. Dette er varebil med skillevegg, men etter ti år koster det ikke noen avgiftskroner å bygge den om til stasjonsvogn. Med bøyle og to ekstralys i front ser Fronteraen tøff ut, dette designet har i det hele tatt holdt seg godt. Til salgs i Hedmark.