30 000 venter fortsatt på oblat

Nei, det er ikke forsinket aprilspøk: Produsenten har gått tom.

Illustrasjonsfoto. (Foto: Bjørnflaten, Thomas/SCANPIX)
Illustrasjonsfoto. (Foto: Bjørnflaten, Thomas/SCANPIX)

Venter du fortsatt på årets oblat til bilen din? Da er du ikke alene. Statens vegvesen melder at dette gjelder hele 30 000 bileiere.

Bileiere som har gjort opp for seg i løpet av sommeren, skal etter planen få oblatene tilsendt løpende. Dessverre har produsenten for oblater gått tom for klistremerket som varsler om neste EU-kontroll.

Det hjelper ikke å alt sitt på det tørre, oblatene kommer likevel ikke som de skal.

Ingen får klippet skiltene

- I den massive utsendelsen av årets oblater har ikke alt gått på skinner, medgir sjefingeniør Ivar Fjeldberg i Statens vegvesen i en pressemelding. Han beklager de problemene det medfører både for brukerne og i egen etat.

Nye klistremerker blir trykt opp og sendt ut til eierne av kjøretøyene snarest mulig, og før fristen går ut 14. august.

– Ingen får klippet skiltene pga denne forsinkelsen. Vi oppfordrer kjøretøyeierne til å være tålmodige, oblatene kommer, sier Fjeldberg.

LES OGSÅ: Sjekk dette hjemmelagde oblatet

Kan trygt vente

Omkring 30.000 bileiere blir berørt av svikten hos produsenten. Disse 30.000 er de som skal få varsel om EU-kontroll sammen med oblatene i utsendelsene som gjenstår. De som ikke skal få varsel i år blir ikke berørt.

- Noen reagerer på at de får varsel selv om de nettopp har vært på EU-kontroll. Bileiere med frist for EU-kontroll i løpet av sommeren vil få varselet selv om kontrollen er gjennomført. Dette er en konsekvens av måten vi sender ut oblatene på, de det gjelder kan trygt vente til neste gang de skal til kontroll, sier Fjeldberg.

Broom betalte årsavgiften til Remi - les hvorfor her