2CV-en reddet ham ut av ørkenen

Hva gjør du når du er strandet med en ødelagt 2CV? Bygger den om til motorsykkel, så klart!

Hva gjør du når du 2CVen din ikke kan kjøre mer? (Foto: Emile Leray)
Hva gjør du når du 2CVen din ikke kan kjøre mer? (Foto: Emile Leray)

Emile Leray er offisielt en av Brooms nye helter. Vi må innrømme at vi dessverre er litt svake i fransk, og derfor ikke er helt sikre på alle detaljene i historien. Men her har vi har forsøkt å samle trådene så godt vi kan.

Ødela drivakselen

Mellom Tilemsem og Tan-tan i Marokko opplevde han alle sjåførers mareritt.

Etter å ha nektet en soldat skyss, satte han opp farten før soldatene rakk å sette makt bak krava. Veiene i ørken - er ikke blant de jevneste. Og farten var nok derfor i høyeste laget for forholdene.

Emile krasjet i en stein som ødela 2CV-en. Drivakselen knakk og bilen var ikke lenger mulig å kjøre. På dette punktet ville de fleste av oss lagt seg ned for å gråte, eller tatt beina fatt på de titalls kilometerne til Tan Tan. Ikke Emile. Han bestemte seg for å omdanne 2 CV-en til en motorsykkel.

Skallet ble telt

Han strippet bilen for deler. Det tomme skallet ble brukt for å beskytte mot sandstormer og nattens bitende kulde. Og i mangel av langermete skjorter, brukte han sokker for å beskytte armene mot solen.

Emile beregnet i utgangspunktet at det skulle ta tre dager å bygge motorsykkelen, men til og med tidenes skrapkonge brukte ti dager på å få ferdigstilt den. Og da han endelig kom seg avgårde, hadde han kun halvannen liter vann igjen.

Bygd båt av 2CV

At i det hele tatt er mulig er sinnssykt nok. Han hadde for eksempel ikke sveiseapparat, og måtte skru sammen alle delene. Og da farkosten endelig satt sammen, måtte det en del justeringer til før det i det hele tatt var mulig å kjøre.

Kan du fransk, anbefaler vi på det varmeste å se nærmere på hjemmesiden hans - faktisk er det verdt en titt uansett. Der kan du nemlig også få se en båt han har bygget ut av en 2CV. For en mann!

Slik ser Emiles 2CV-sykkel ut. (Foto: Emile Leray)
Slik ser Emiles 2CV-sykkel ut. (Foto: Emile Leray)