2015 XC90: Nå tester Volvo sin nye stor-SUV

XC90 er sterkt på overtid – men nå skjer det ting.

Nye Volvo XC90 blir større, gjerrigere   og ytterligere forsinket...
Nye Volvo XC90 blir større, gjerrigere og ytterligere forsinket...

Volvo XC90 er en av de de eldste bilmodellene du kan kjøpe i dag.

Den kom på markedet allerede i 2002 – og er dermed blitt 11 år gammel. Det er mye for en bil!

Del med Facebook-vennene dine

Eierskifte

Årsakene til at det er blitt slik, er flere. Det viktigste er at Volvo har vært gjennom et eierskifte, fra Ford til kinesiske Geely.

Først utsatte Ford prosjektet med å utvikle ny XC90. Så ville kineserne bruke litt mer tid på å stake ut kursen videre før de satte i gang med å utvikle nye modeller. Og dermed gikk tiden.

Les vår test av V60 Hybrid her:

Testingen er i gang

Det har også vært oppsiktsvekkende lite informasjon rundt oppfølgeren til XC90, ut over at den har blitt utsatt flere ganger.

Men nå kan svenske Teknikens Värld avsløre at testingen er i gang. De har nemlig fått bilder fra Norrland der Volvo nå tester det som ved første øyekast ser ut som lillebror XC70.

Slik blir 2014-modellene til Volvo:

Stemmer ikke ...

Når ekspertene hos Teknikens Värld ser nøyere på bilen, ser de imidlertid at det er flere ting som ikke stemmer her.

Proporsjonene viser nemlig at det ikke er noen XC70 under skallet, derimot er det etter alt å dømme snakk om understellet til kommende XC90.

Blir større

Volvo gjør dette for å holde designet hemmelig så lenge som mulig – samtidig som man kommer i gang med nødvendige tester som må gjøres på dette stadiet i utviklingen.

Det vi kan lese ut fra bildene hos Teknikens Värld er at nye XC90 vokser i forhold til dagens modell. Fra før vet vi at Volvo jobber med at interiøret skal bli en god del rommeligere enn på dagens modell. Sjuseters-løsningen blir naturligvis beholdt, dette er en av bilens viktigste suksessfaktorer.

Dette er bilene som Volvo aldri lagde

Ny plattform

Den nye XC90en skal bygget på en helt ny plattform, ”Scaleable Platform Architecture” eller ”SPA”, som er utviklet for å danne grunnlag for alle Volvos større biler i overskuelig fremtid.

Flere utsettelser gjør det vanskelig å være absolutt på når bilen kommer på markedet. Men det siste vi har hørt er at produksjonen starter sent i 2014 og at den dermed kommer på markedet som 2015-modell. Det er i alle fall ikke for tidlig!

Les vår test av XC90 her: