Her skjuler det seg en ganske stor liten bilnyhet: Nemlig tredje generasjon av Mini Hatchback.  (Foto: Mini)
Her skjuler det seg en ganske stor liten bilnyhet: Nemlig tredje generasjon av Mini Hatchback. (Foto: Mini)

2014 Mini: Slik svarer de på frekke spionbilder

Mini ble overfalt av paparazzier – det likte de dårlig.

BMW-eide Mini står for en av de største retro-suksessene bilverdenen har sett. BMW tok over merket i 1994, og i 2001 var det klart for den første moderne versjonen av småbil-ikonet.

Den traff virkelig blink, og senere har det bare ballet på seg. Nå har Mini blitt en hel familie med biler.
Avdukes i november

Originalen, som nå kalles Mini Hatchback, er straks her i tredje generasjon. Planen skal være å avduke den hjemme i England tidlig i november.

Så gjør den sin offisielle debut på bilutstillingene i Los Angeles og Tokyo kort tid etter.

Les også: Rocketman – konseptbil med mange kule løsninger

Fortsatt en Mini

De siste ukene har det dukket opp en rekke spionbilder av den nye Minien, blant annet tatt under det som ser ut som offisiell fotografering av bilen.

Her kan vi se at Minien fortsatt er en Mini. Designmessig er det hovedsakelig snakk om finpuss, men særlig fronten har skapt stor debatt. Den ser flatere ut enn på dagens modell. samtidig som lyktene er flyttet oppover og utover.

Les også: Denne kan bli en tøff konkurrent – hvis den kommer ...

Fornøyelig pressemelding

Rundt om i en rekke nettfora har Mini-fans gitt dette det glatte lag – og mener blant annet at designerne har rotet til ikonet.

Akkurat det svarer Mini nå på i en høyst fornøyelig pressemelding hvor de også har lagt ved et bilde av en svært godt kamuflert Mini.

Paparazzi-angrep

De beklager at bilen nå har opplevd det samme som en rekke britiske kjendiser gjør og kaller det som har skjedd et "paparazzi-angrep", med bilder som er tatt i en "svært privat sammenheng".

Her skal Minien ha blitt fotografert "uvitende og uten sminke". Mini legger også til at telelinsene ikke yter bilens vakre utseende rettferdighet.

Helt på jordet – her endte testen vår av Mini Countryman


Med fem dører?

Akkurat det kan vi vel heller ikke si at Minis eget offisielle bilde gjør i særlig grad. Men vi får i alle fall et lite glimt av en forskjerm og et hjul – og litt av bakre del av fordøren.

Dette er for øvrig første bil ut på BMW-konsernets nye småbilplattform, kalt UKL1. Minien skal bli litt større enn tidligere, og skal vi tro ryktene kommer den også i en femdørs-utgave denne gangen.

Les også: En MG-cabriolet for terrenget? Jo da, her er den