2013 Skoda Octavia stasjonsvogn: Helt ny – og billigere

Her er prisene på nye Octavia stasjonsvogn.

Nå er det klart for en helt ny Skoda Octavia stasjonsvogn. Skoda har akkurat kunngjort prisene   og her skal konkurrentene få kjørt seg!
Nå er det klart for en helt ny Skoda Octavia stasjonsvogn. Skoda har akkurat kunngjort prisene og her skal konkurrentene få kjørt seg!

I mars kom nye Skoda Octavia på markedet i femdørs-versjon. Nå er det snart klart for det som kommer til å bli bestselgeren, nemlig stasjonsvognutgaven.

Også den er ny fra innerst til ytterst. Og mye tyder på at den kommer til å bli en ny suksess for Skoda her hjemme.

Har vokst

Stasjonsvognutgaven av Octavia har vokst en god del. Den er blitt ni centimeter lengre og 4,5 centimeter bredere.

Bagasjerommet var stort på forgjengeren og nå har det vokst enda litt mer, opp til 610 liter. Det er for eksempel 35 liter større enn hos en konkurrent som Volvo V70! Når du legger ned baksetet sluker den hele 1740 liter.

SE VIDEO: Skoda Superb: Denne familiebilen lurer deg trill rundt

Ned i pris

Dessuten er mer utstyr på plass fra innstegsmodellene av. Nå har prisene akkurat blitt offentliggjort, og de viser at Octavia blir billigere.

Der dagens Octavia stasjonsvogn ifølge prisoversikten til Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) starter på 248.950 kroner, er prisen på den nye fra 235.500 kroner.

Da får du bilen med en 1,2 TSI bensinmotor med 105 hestekrefter.

LES OGSÅ: Subaru Outback: Slik oppsto en helt ny trend

Mye utstyr

Octavia 1,6 TDI dieselmotor med 105 hestekrefter koster fra 240 500 kroner. Der var tilsvarende pris på utgående modell 256.000 kroner.

Alle versjoner kommer med ni kollisjonsputer, multikollisjonsbrems, proaktiv passasjerbeskyttelse, dekktrykkskontroll og tretthetsvarsler.

Toppmodeller

Med høyeste utstyrsnivå, Elegance, koster Octavia stasjonsvogn med 1,6 TDI og 105 hestekrefter kroner 277 000. Da er Bi-Xenonlys med fjernlysassistent, LED kjørelys, 17" aluminiumsfelger, cruisekontroll og to soners klimaanlegg også blant standardutstyret.

2-liters TDI på 150 hestekrefter leveres med Elegance-utstyr til en pris på kr 312.000, forteller importøren i en pressemelding.

Alt om Skoda på broom.no - klikk her:

Råskinn

DSG automatgirkasse leveres mot et pristillegg på 17 000 kroner. Firehjulstrekk kan leveres på følgende motoralternativer: 1,6 TDI 105 hestekrefter manuell, 2,0 TDI 150 hestekrefter manuell og 1,8 TSI 180 hestekrefter, i kombinasjon med DSG. Pristillegg for firehjulstrekk blir 30.000 kroner.

Senere kommer også en RS-versjon av Octavia som vil ha verdenspremiere på Goodwood Festival of Speed i England den 11. juli.

LES OGSÅ: Her er førsteinntrykket av nye Octavia

I juni er den på plass i Norge - splitter nye Skoda Octavia stasjonsvogn.
I juni er den på plass i Norge - splitter nye Skoda Octavia stasjonsvogn.

LES OGSÅ: Test: Skoda Superb: Denne bilen er en ulv i fåreklær