2013 Mondeo eller Passat Alltrack: Hvilken skal jeg velge?

Den ene kan du kjøpe nå – den andre må du vente på.

Den ene kan du kjøpe i butikken nå   den andre kommer ikke før langt ute i 2013.
Den ene kan du kjøpe i butikken nå den andre kommer ikke før langt ute i 2013.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei!

Jeg skal bytte bil om ikke så lenge og hadde planlagt å gjøre det tidlig neste år. Har sett en del på den nye Mondeoen som skal komme, men skjønner at den blir forsinket og ikke er her før til høsten neste år.

Da lurer jeg på om du vil anbefale å vente på den eller kjøpe ny Passat Alltrack nå i stedet?

Mondeoen er spesielt interessant fordi jeg har Mondeo i dag og er veldig fornøyd med den, det eneste som savnes er 4x4, men det skjønner jeg at den nye får.

Hva tror du forresten om prisene på Mondeo med 4x4 i forhold til Alltrack? Mulig at det ble litt mange ting nå, men jeg håper du kan svare!

Hilsen Pål.

Benny svarer:

Hei Pål!

Mondeoen er ganske riktig forsinket og jeg vil tippe at det blir noen gode rabatter på dagens modell framover, ettersom den begynner å gå litt på overtid nå.

Det er veldig positivt for Ford at neste generasjon kommer med firehjulstrekk.

Da kan Mondeo for første gang på veldig mange år matche VW Passat på salgsstatistikkene.

Men det er slett ikke sikkert at firehjulstrekk kommer med en gang, i alle fall ikke i kombinasjon med "normal" motorisering. Så det kan være at du må vente enda lenger på det.

Med dieselmotor på rundt 140 hestekrefter og 4x4, vil jeg tro at Mondeo og Passat vil være temmelig likt priset. De vil jo være erkerivaler på dette markedet, særlig fordi en bil som Toyota Avensis ikke er å få med firehjulstrekk.

Smart tenkt: Les testen av Alltrack her:

Ikke helt ny ...

Kjøpe nå eller vente? Det spørsmålet synes jeg er veldig vanskelig å svare på. Jeg har akkurat kjørt Passat Alltrack i forbindelse med TV-opptak, og det er en veldig fin bil som passer de aller fleste perfekt.

Den har ingen klare svakheter, scorer høyt på det aller meste. Men det likevel ikke til å komme ifra at denne Passaten begynner å bli gammel. Dagens modell ble lansert som helt ny da den kom, men i praksis er det snakk om en facelift av forrige generasjon.

Nye Mondeo blir til gjengjeld helt "ny".

Det vi har sett av den og lest om den så langt, synes jeg lover veldig bra.

Det later til at Ford har tatt med seg gode kjøreegenskaper, komfort og plass videre – og i tillegg har tilført stilig design og langt høyere kvalitetsfølelse i interiøret.

Så hvis du er opptatt av at nybilene din virkelig skal være ny, vil jeg neste anbefale å vente på Mondeo. Men vær altså obs på at det kan bli en god stund å vente.

Lykke til med valget!

Mondeo 2013: Får skryt i de første testene

Stort arkiv


Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!LES OGSÅ: Begge er vinterdekk – bare det ene er forbudtHar du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: