2012 Camry: Toyota fornyer bestselgeren

Og startprisen er egnet til å gjøre oss nordmenn ganske så misunnelige...

Toyota Camry har i en årrekke vært en av USAs mest solgte biler. Nå stopper amerikanske forhandlere salget av enkelte utgaver med umiddelbar virkning.
Toyota Camry har i en årrekke vært en av USAs mest solgte biler. Nå stopper amerikanske forhandlere salget av enkelte utgaver med umiddelbar virkning.

I flere generasjoner var Toyota Camry en av Norges mest solgte biler.

Dette var en ekte familiesliter som bød på stadig mer plass og komfort etter hvert som den vokste seg større - samtidig som kvaliteten holdt seg på et svært høyt nivå i generasjon etter generasjon.

Men salget falt kraftig utover i 1990-årene og da det kom en ny generasjon uten stasjonsvognutgave, var løpet i praksis kjørt for Camry. Mot slutten var det nesten bare taxieiere som kjøpte den - og bortsett fra bruktimport er de nyeste Camryene du i dag finner på bruktmarkedet fra 2002.

Ingen sprell

I mange andre markeder er den fortsatt en bestselger, ikke minst i USA hvor Camry har en nesten unik posisjon. Den ligger an til å bli mest solgte personbil i 2011 og nå har Toyota benyttet anledningen til å gi den en relativt omfattende ansiktsløftning.

I tøffe tider for japansk bilindustri, faller ikke Toyota for fristelsen til å gjøre noen sprell med bestselgeren. De utvendige målene er helt uforandret. De fleste motorene blir også med videre - men det er endel designendringer.

LES OGSÅ: Hangover for japansk bilindustri

Blitt lettere

Toyota lanserer også en forbedret hybridløsning på Camry. Her har de fått ned forbruket - samtidig som ytelsene er økt. De totalt 200 hestekreftene sender bilen fra 0-100 km/t på under åtte sekunder. Det er også mulig å kjøre den i opp til 2,4 kilometer - og inntil 72 km/t - kun på batteriene hvis man er forsiktig med gasspedalen.

Interiøret har fått en oppfriskning og har blitt mer elegant. Toyota har også lagt vekt på bedre støydemping og lover høyere kvalitetsfølelse i detaljene. Dette skjer samtidig som bilen blir en god del lettere.

Toyota har  hevet interiørkvaliteten og også sørget for bedre støydemping, det skal gjøre Camry-kupeen til et behagelig sted å være.
Toyota har hevet interiørkvaliteten og også sørget for bedre støydemping, det skal gjøre Camry-kupeen til et behagelig sted å være.

LES OGSÅ: Denne Passaten får ikke vi kjøpe

120.000 kroner...

Toyota har også redusert antallet valgmuligheter for kundene, det gjør bilen enklere og rimeligere å produsere. Dagens Camry kunne produseres i ganske utrolige 1246 forskjellige utgaver, avhengig av en rekke ulike tilvalg. Nå er tallet 36.

Bilen lanseres i USA tidlig i oktober og startprisen er på 22.175 dollar - eller rundt 120.000 kroner. For de pengene får du altså en stor familiesedan med en omfattende utstyrspakke standard...

Del med Facebook-vennene dine

Toyota-Camry_bakfra
Toyota-Camry_bakfra

LES OGSÅ: Feite amerikanere sender drivstofforbruket til himmels