2012 Audi A3: Ny Audi avslørte seg selv

Tabbe – eller nøye regissert? Les hva som skjedde.

Audi a3 utv.
Audi a3 utv.

Audi var så stolte av det nye multimedia-systemet at de valgte å vise det på en privat elektronikkmesse i Las Vegas. Systemet er utviklet med hjelp fra Nvidia og har berøringsskjerm og en 1,2 gigahertz prosessorer og skal ta hand om bilens internett, navigasjon og telefon.

Finest i klassen?

På messen viste de bilens interiør som de også var fornøyd med. Ikke helt uten grunn – dette er ganske så lekkert – kanskje finest i klassen, hvor den nye BMW 1-serie må sies å være nærmeste konkurrent.

Les vår test av BMW 1-serie her:

Audi-A3-intr.
Audi-A3-intr.

Det de imidlertid IKKE skulle vise var bilens eksteriør. Det skulle forbli hemmelig en stund til.

Les vår test av Audi Q3 her:

Bilde av seg selv

Men så er det slik da at i displayet i multimedia-systemet finnes ganske så gode biler av nykommeren. En liten tabbe – eller en vel regissert og nøye planlagt handling for å trekke til seg oppmerksomhet? Svaret får vi trolig aldri.

Audi-A3-detalj
Audi-A3-detalj
Audi-A3-navi
Audi-A3-navi

Lik seg selv

Rent utseendemessig byr den ikke på de helt store endringene i forhold til resten av Audis modellrekke. Litt skarpere design særlig i grillen og frontlyktene mens ”rumpa” er rund og god – omtrent som på ei vestlandsbudeie som er glad i å lage mat! Bakluka er mer vinklet framover enn på dagens modell noe som gir mindre bagasjerom.

Uansett, nå som disse bildene har lekket vil det trolig ikke gå mange dagene før vi får de offisielle bildene heller ...

I kjent stil kommer A3 med en rekke bensin- og dieselalternativer. Hk-antallet vil nok være fra ca. 100 og oppover. 5-dørs sportback og heftig RS-utgave kommer etter hvert.

Audi A1 Sportback: Nå blir Audis minstemann mye mer attraktiv: