2012 Audi A3 ABT: Splitter ny GTI-killer på vei

Nye Audi A3 kommer til høsten - men den trimmes allerede!

Audi A3 i ABT drakt   og under panseret finner du enten en 2 liters bensin  eller dieselmotor. I begge tilfeller yter bilen betydelig mer enn den gjorde i utgangspunktet.
Audi A3 i ABT drakt og under panseret finner du enten en 2 liters bensin eller dieselmotor. I begge tilfeller yter bilen betydelig mer enn den gjorde i utgangspunktet.

Siste generasjon Audi A3 blir en viktig modell for Audi. Den hadde offisiell visning under bilmessen i Geneve for en uke siden - og alt nå røper tuningfirmaet ABT hvilke planer de har for bilen.

Her snakker vi naturligvis om trimming, slik at A3-en skal få litt ekstra krefter å rutte med.

ABT har lang erfaring med Audi - og denne gangen har de tatt utgangspunkt i 2-liters dieselen på 170 hk, og 2-liters bensinmotoren som i utgangspunktet leverer 210 hk.

Del med dine Facebook-venner

Etter at ABTs Power Kit er satt på plass, øker effekten til svært så hyggelige 210 hk og enda sprekere 250 hk på bensinmotoren.

LES OGSÅ: Audi A3 2012: Her er de første bildene av bestselgeren

Tøff - ikke for hårete

Utseendet får også litt justeringer. Det er ikke så dumt - ABT er kjent for å kunne levere relativt anonym med elegant styling når det går inn for det.

På A3-en blir det ny spoiler foran, den typiske mørke ABT-grillen, sideskjørt og hekkskjørt og baklukespoiler. I tillegg får du et heftig firerørs-eksossanlegg.

Oppgraderte bremser, senkesett og et valg mellom 18" og 19" felger utgjør resten av pakken.

Det er nok til å gi bilen et tøffere preg - uten at det blir for hårete.

Noen detaljer om hvilke effekt tuningen vil få på for eksempel 0-100 km/t-tiden har imidlertid ikke ABT sluppet enda.

Større bagasjerom

A3 kommer til det norske markedet i september - og vil bli en tøff konkurrent i det som kalles Golf-klassen. Det er forøvrig en klasse som nå blir hardere enn noen gang.

Opprinnelsen, altså Golf, må nå konkurrere med både dyrere og billigere nyheter. Vi nevner for eksempel splitter nye Kia Cee'd, Volvo V40 og Mercedes A-klasse - i tillegg til blant andre Hyundai i30 og BMW 1-serie.

Audi AS3.
Audi AS3.

LES OGSÅ: Denne nyheten skal bite fra seg i Golf-klassen