1967 Ferrari Testa Rossa: Verdens dyreste bil

Ferrarien har akkurat gått under hammeren for - hold deg fast - 92 millioner kroner!

Ny prisrekord for bil er et faktum. Denne Ferrarien gikk under hammeren for drøye 92 millioner kroner. (Foto: Fotograf:Gooding & Company)
Ny prisrekord for bil er et faktum. Denne Ferrarien gikk under hammeren for drøye 92 millioner kroner. (Foto: Fotograf:Gooding & Company)

Det er ikke hver dag det settes prisrekorder for bil. Og det økonomiske klimaet kan vel knapt sies å ligge til rette for slikt akkkurat nå.

Men det stoppet ikke en en svært ivrig budgiver, i går kveld amerikansk tid. Vedkommende fikk til slutt tilslaget på en 1957 Ferrari Testa Rossa prototype - for 16.390.000 dollar - eller i overkant av 92 millioner kroner.

159 eksklusive biler

Det er entusiast-nettstedet Jalopnik.com som bringer nyheten. Foreløpig er det ikke kjent hvem som kjøpte bilen, heller ikke hvilken nasjonalitet vedkommende har.

Bilen gikk under hammeren på Gooding & Companys auksjon på Pebble Beach. Ferrarien var en av 159 svært eksklusive biler på auksjonslisten.

LES OGSÅ: Kjøp dette huset - og få en Ferrari på kjøpet

Ikke billigsalg

Og det var liten grunn til å vente seg noe billigsalg. Gooding & Company sendte i forkant ut en pressemelding som satte standarden:

- Hvis denne Testa Rossa-en blir solgt, vil den bli den mest verdifulle bilen som noensinne er solgt på auksjon, skrev de.

Les hvorfor Ford saksøkte Ferrari

Fargerik historie

Det medførte i praksis at eventuelt interesserte måtte by over 12,4 millioner dollar som var den tidligere prisrekorden. Også dette gjaldt en Testa Rossa, denne ble solgt på auksjon på Ferrari-fabrikken tilbake i 2009.

Men det viste seg altså å ikke være noe problem å overgå dette. Rekordbilen er den aller første Testa Rossa som ble produsert. Den har en svært fargerik historie og har blant annet brent to ganger - for så å bli bygget opp igjen.

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Nå selges bilskattene på auksjon