1928 Chevrolet: Denne bilen ville alle se

En meget spesiell Chevrolet var en av sommerens favoritter. Se oversikten

Hot Rod
Hot Rod

Det er ikke helt vanlig at en Chevrolet ligger på topp over de mest viste annonsene på finn.no. Men denne gangen finner vi en - på fjerdeplass i juli-statistikken fra rubrikkselskapet.

Ikke bare det – det er snakk om en ganske unik bil. Hot Rod-en er nemlig førstegangsregistrert i 1928.

Tro imidlertid ikke at dette er noen sinke av den grunn – neida, her er det 300 hk fra en 5,7-liters V8 som gjelder.

LES OGSÅ: Rekordmye å velge mellom på finn.no

Prisen er satt til 150.000 kroner, men selger opplyser at det nok er en del jobb som gjenstår.

Med på kjøpet får du imidlertid blant annet nybygd lasteplan med eikeplank i gulvet, ny sylinderformet tank, recarostoler, Jaguar bakaksel og noen fete felger. Bilen er dessuten kjørbar og registrert.

Chevrolet er for øvrig på niendeplass over de mest viste bilmerkene i juli, mye takket være denne bilen.

(PS: Se fullstendig Topp 10-liste og link til de mest viste annonsene og oversikt over de mest viste bilmerkene nederst i saken)

Selges etter avtale

Coeningsegg
Coeningsegg

Men selv om interessen har vært stor, er det en annen bil som har vært enda mer populær. Det er også en spesiell bil – men til en annen pris, og i en annen sjanger.

2005-modellen har en prislapp på knappe 5 millioner kroner, den har 806 hk og navnet slutter på -egg. De fleste har nok gjettet at vi snakker om en Koenigsegg.

Men det er ingen hvilken som helst versjon. Her snakker vi om en CCR – som i utgangspunktet cruiser forbi det mest uten å anstrenge seg en smule – oppgradert til EVO.

LES OGSÅ: Denne bilselgeren har ordene sine i behold

Den er dermed en av svært, svært få i verden – og bilen selges "etter avtale".

Vi skulle gjerne meldt oss på til prøvekjøring, men har en snikende følelse av at selger er noe lunken til å gi fra seg nøklene til menn i 30-årene, uten egenkapital og som står og fråder om munnen inni butikken.

Billig Passat

Nummer to på listen av de mest viste annonsene i juli er en Passat. Ikke så rart at vi finner en Volkswagen høyt på lista, ettersom dette er det mest viste merket.

At det er en høyst ordinær 2002-modell er kanskje mer merkelig. Men trafikken skyldes trolig den lave prisen på 30.000 kroner.

Det er unektelig gi bort-pris for denne bilen, med 150 hk dieselmotor. Men det står også at bilen er "utenlandsk", hvilket nok innebærer en del ekstra kostnader.

Clarkson-favoritt

Passaten er for øvrig inneklemt mellom to millionbiler på lista. For nummer tre er nemlig en SLR McLaren. 626 hk er det i bilen som er en av seks som ble solgte nye i Norge.

Dette er bilen Top Gears Jeremy Clarkson brukte da han kjørte fra England til Norge. En bil den frittalende programlederen for øvrig var full av lovord om.

Det er et vaskekte råskinn – med måkevingedører og rødt skinninteriør. Men i tillegg til racerbil-egenskaper får du her komfort og luksus.

I annonsen står det for øvrig at vannscooter kan være aktuelt som innbytte. Det høres gunstig ut ...

Broom-bil til 875 000

BMW SS
BMW SS

Like bak på listen finner vi en "Broom-bil". Det er M3 til gutta på SS Performance. 2008-modellen er ombygd med M5-motor på 550 hk, SMG-girkasse og M5-differensial – og er identisk med Hartge sin H50. Den har vært kjørt av vår egen Tommy Rustad på Broom-TV.

Den er uvanlig godt utstyrt utover motor også – med blant annet treveis justerbart understell.

Pris for herligheten 875 000 kroner.

Listen fortsetter med den voldsomme variasjonen, her finner vi en Aston Martin Rapid til 3 millioner kroner, en rusten Toyota 4-Runner til 13 500 kroner før vi får en ny veteran.

VW Boble
VW Boble

Sistnevnte er en VW Boble anno 1951. Bilen mangler stort sett det meste – men skal ifølge selger være et gunstig restaureringsobjekt likevel. Prisen er 25 000 kroner.

For øvrig består lista av en Audi RS5 og en gammel plakathelt fra den tiden da alle spilte bilspill på Commodore 64, hockeysveis var det kuleste på jorden og Poco Loco-genserne florerte; nemlig en Lamborghini Countach.

Del med dine Facebook-venner

Dette er de mest viste bilannonsene på finn.no i juli:

1. Koenigsegg CCR EVO – 17 716 visninger

2. VW Passat – 16 048 visninger

3. Mclaren SLR – 16 000 visninger

4. Chevrolet Hot Rod – 14 739 visninger

5. BMW M3/M5 fra Broom – 14 188

6. Aston Martin Rapide – 13 835 visninger

7. Toyota 4 Runner – 13 500 visninger

8. VW Boble 1951 – 13 038 visninger

9. Audi RS5 – 12 577 visninger

10. Lamborghini Countach – 11 740 visninger

Dette er de mest søkte bilmerkene:

1. VW

2. BMW

3. Mercedes-Benz

4. Audi

5. Volvo

6. Toyota

7. Ford

8. Opel

9. Chevrolet

10. Nissan

LES OGSÅ: Dette er Norges mest populære bruktbil