Den amerikanske elbilprodusenten, Tesla, trekkes for retten. Denne gangen har det ikke noe med bilene å gjøre. Illustrasjonsbilde.
Den amerikanske elbilprodusenten, Tesla, trekkes for retten. Denne gangen har det ikke noe med bilene å gjøre. Illustrasjonsbilde.

15 tidligere ansatte går til sak mot Tesla

Denne gangen har det ikke noe med bilene å gjøre.

Tesla har fått en lite heldig sak i fanget. Som denne gangen ikke har med bilene å gjøre.

Det dreier seg snarere om fabrikken i Fremont, California i USA, hvor mange av bilene produseres. Vi vet fra tidligere at Elon Musk, mannen bak Tesla, kan stille store krav til sine ansatte.

Nå mener 15 tidligere ansatte at arbeidsmiljøet på fabrikken var dårlig. Ikke på den måten at det var for lange dager og for høyt produksjonspress.

Sexsjikane og rasisme

Denne gruppen av ansatte hevder å ha blitt ut både sexsjikane og rasistiske uttalelser. Dette skal ha kommet både fra andre kollegaer i produksjonen, men også fra ledende personer hos Tesla. Ord som både «slave» og «neger» skal ha blitt brukt. Noen av arbeiderne mener seg også forbigått når det gjelder forfremmelse, ifølge søksmålet som er tatt ut.

Det skriver det anerkjente nyhetsbyrået Reuters.

Det er ved denne fabrikken i Fremont, California at den påståtte trakasseringen skal ha foregått.
Det er ved denne fabrikken i Fremont, California at den påståtte trakasseringen skal ha foregått.

Tesla har ingen offisiell kommentar til disse beskyldningene. Men de har tidligere uttalt følgende:

« Tesla har alltid lagt stor vekt på disiplin og har sagt opp ansatte som viser uredelig oppførsel, inkludert de som bruker rasistiske utsagn eller trakasserer andre på forskjellige måter. Vi har nylig rullet ut et ekstra opplæringsprogram som forsterker Teslas krav om at alle ansatte må behandle hverandre med respekt og minner ansatte på om de ulike måtene de kan rapportere bekymringer på, inkludert helt anonymt»

Les også: Nå har Tesla satt en vanvittig fartsrekord

Takket nei til 150 millioner i oppreisning

Det er ikke første gangen at ansatte ved Teslas fabrikk føler seg krenket. I disse dager pågår en rettssak der en tidligere heisfører, ved samme fabrikk, nettopp takket nei til 15 millioner dollar (150 millioner kroner) i oppreisning.

Det etter påstander om at han har vært utsatt for rasistiske utsagn på grunn av sin hudfarge. Han mente beløpet var for lavt.

Les også: Fra krise til milliardresultat - utviklingen har gått rett vei for for Tesla

Video: På jakt etter brukt Tesla Model S? Dette må du vite: