–	Vi har aldri opplevd maken til interesse på en gammel bruktbil, sier de som selger Toyota Hiace-camperen. Foto: Bilhuset Sunde.
– Vi har aldri opplevd maken til interesse på en gammel bruktbil, sier de som selger Toyota Hiace-camperen. Foto: Bilhuset Sunde.

Bilen er unik og har tatt helt av på bruktmarkedet

Nå har selger bestemt seg for å kjøre auksjon.

– Vet du hva – dette har vært helt spinnvilt! Jeg har aldri opplevd maken til interesse.

Det sier en oppglødd og engasjert Robert Skram, som er brukbilselger hos Bilhuset Sunde i Ålesund. En stor frittstående bruktbilbutikk som har holdt det gående i snart 30 år.

Det er slett ikke noe råskinn av en lav og bred sportsbil Skram snakker om. Nei, han snakker om en tilårskommen Toyota Hiace fra 1988, som har blitt bygget om til campingbil.

Svært mange er interessert i å overta den gamle Hiacen fra 1988. Foto: Bilhuset Sunde.
Svært mange er interessert i å overta den gamle Hiacen fra 1988. Foto: Bilhuset Sunde.

Én eier siden 1988

– Vi la ut en annonse på finn.no på fredag formiddag og vi postet den på Facebook-sidene våre. Jeg visste at Hiace er populær på bruktmarkedet, men at denne skulle ta av så til de grader – det tror jeg ikke noen av oss så komme. Vi snakker om mangfoldige tusen som har lest annonsen og trykket "liker" på Facebook-innlegget.

– Her har det vært alt fra unge mennesker som ønsker seg en litt kul og annerledes surfer-van – til eldre, enslige damer med tommestokk, for å se om den går inn i garasjen, forklarer Skram.

Bilen som trillet ut fra Toyota-forhandleren, Brages bilforretning i Ålesund, en oktoberdag i 1988, skal være svært fin og i god stand. Den kostet da den nette sum av 125.000 kroner. Siden har bilen hatt kun én eier.

En herre som nå er 90 år, bygde den om til campingbil. Her er alle fasiliteter. Vask, kjøleskap som går både på strøm og gass, spiseplass, vanntank, toalett, godt med skap og oppbevaringsplass og to stereoanlegg. Ett foran i dashbordet og ett i bo-delen – for å nevne noe.

Dessuten har bilen fått heve-tak, slik at det er full ståhøyde innvendig.

Les også: Startet karrieren i NSB – denne er ganske unik

Innredningen som er hjemmebygget er fin, praktisk og gjennomtenkt. Heve-tak gir full ståhøyde. Foto: Bilhuset Sunde.
Innredningen som er hjemmebygget er fin, praktisk og gjennomtenkt. Heve-tak gir full ståhøyde. Foto: Bilhuset Sunde.

Har ikke gått mye de siste årene

Bilen som har 2-liters bensinmotor, manuelt rattgir og bakhjulsdrift har ikke gått mer enn 91.000 kilometer på disse 34 årene. Dessuten er servicehistorikken så godt som komplett.

– Siste service, for syv år siden, ble tatt på 88.000 kilometer. Siden har den gått bare 3.000 kilometer. Vi skal ta en service og en EU-kontroll på den før den leveres, forklarer selgeren.

Dette er en av ur-Hiacene. De som ikke har motoren foran, men mellom forsetene. Akkurat denne bilen er for øvrig registrert for fem personer.

Det som har sendt mang en Hiace ut til de evige jaktmarker er rust. Men denne skal ha klart seg uvanlig godt i så måte.

Les også: Bård fulgte drømmen og laget seg en helt unik arbeidsplass

Bilen som har gått 91.000 kilometer på 34 år skal være uvanlig fin og i god stand. Foto: Bilhuset Sunde.
Bilen som har gått 91.000 kilometer på 34 år skal være uvanlig fin og i god stand. Foto: Bilhuset Sunde.

Se hele annonsen og alle bildene av bilen her:

Kjøperne står i kø

– Det finnes to ørsmå rustflekker på den og et knust baklysglass, samt noen minimale bruksmerker – ellers er bilen helt utrolig fin. Det er nesten så man må se den for å tro det. Jeg vil påstå at denne er ganske så unik, sier selgeren.

Hiace er populære biler uansett tilstand. Fine eksemplarer kappes potensielle kunder om å få tak i. Slik er det her også. Prisantydningen på 100.000 kroner for en 34 år gammel Toyota ser ikke ut til å ha skremt noen. Tvert imot. Kjøperne står rett og slett i kø for å få kloa i klenodiet.

Nå selges den til høystbydende over prisantydningen. Budrunden avsluttes torsdag 4. august klokken 15.

Har du fortsatt noen feriedager til gode, litt av feriepengene igjen og mangler en bli til å kjøre på tur med? Ja, da har du muligheten til å sikre deg en annerledes, men tydeligvis veldig populær campingbil.

Les også: Denne Hiacen er 31 år – men fullstendig som ny

Video: Her kjører vi Toyota Hiace - bli med på tur!

x