Det var i en 2014-modell Hyundai Genesis at kvinnen hadde sex med eksen. Det skulle føre til en helt spesiell historie – og en historisk avgjørelse i retten. Illustrasjonsfoto
Det var i en 2014-modell Hyundai Genesis at kvinnen hadde sex med eksen. Det skulle føre til en helt spesiell historie – og en historisk avgjørelse i retten. Illustrasjonsfoto

Kvinne tilkjent 51 millioner kroner – etter sex i bilen

Dette er faktisk mer utrolig enn tittelen skulle tilsi ...

Vanligvis er det starten på en ikke så lystig historie, om du finner ut at du har fått en kjønnssykdom etter et lidenskapelig møte med din tidligere kjæreste i bilen hans.

Men akkurat i dette tilfellet kan det i alle fall bli en svært innbringende historie for kvinnen det handler om.

Retten i Missouri, USA har nemlig tilkjent henne en erstatning på – og nå må du holde deg fast – 51.050.000 kroner. Ja, du leste riktig: Over 51 millioner kroner.

Dette krever som du skjønner en forklaring. Men om du blir veldige mye klokere etterpå, kan vi ikke love. For dette føyer seg pent inn i serien «Ting som bare kan skje i USA.»

Slik skal du bruke mobilen hvis uhellet er ute

Bilforsikring

Sentralt i saken er en 2014-modell Hyundai Genesis (det er for øvrig en luksusbil som ikke selges i Norge. Genesis er etter hvert blitt et eget premiummerke, på samme måte som Lexus er det for Toyota).

Det var nemlig i en slik bil kvinnen (som i rettsdokumentene er nevnt som M.O.) pådro seg HPV (Humant Papilloma Virus)-virus – som smitter veldig lett ved seksuell kontakt. Denne sykdommen har ofte ingen symptomer, men kan senere i livet føre til kreft.

Bilen var forsikret, og det er via forsikringsselskapet kvinnen nå har sikret seg den historiske millionerstatningen.

Noen ganger lønner det seg å punge ut selv

Slik kan det se ut inne i en Hyundai Genesis.
Slik kan det se ut inne i en Hyundai Genesis.

Kostbar sex

I rettsdokumentene kommer det fram at mannen (som i rettsdokumentene er nevnt som M.B.) skal ha vært klar over at han hadde HPV og kreftsvulst i halsen, men likevel fortsatt å ha ubeskyttet sex med kvinnen.

Nå er det altså forsikringsselskapet, GEICO, som må punge ut – etter at saken har vært opp i retten.

Advokat i Los Angeles, Miguel Custodio, synes saken er godt løst:

– Hvis man ser på det som en "skade" som har skjedd mens man var i den personens bil, er det helt på sin plass at forsikringsselskapet må betale. Dette er kanskje det første tilfellet av akkurat denne typen saker – men den viser at man kan gå til sak mot forsikringsselskapet for alt som skjer i bilen, sier han til DailyMail.

Viktig prinsippsak

Custodio tror GEICO nå har en hær av advokater som går over avtalene deres, for å sikre at noe lignende aldri vil skje igjen. Og det gjelder ikke bare bilforsikring:

– Hva om noen får HIV fra partneren i partnerens hjem, uten at partneren opplyste om smitten. Kan du da gå på husforsikringen for å få erstatning? spør Custodio.

LA-avdokaten forventer at det blir endringer på en rekke forsikringsavtaler som følge av saken mot GEICO.

GEICO har foreløpig tapt alle sine forsøk på å anke saken. Men ifølge Carscoops forsøker de fortsatt å anke saken til en føderal domstol.

Krasjet med vilje – 11 ganger. Så ble han tatt

Video: Her ligger bilen på havets bunn – og der han den ligget lenge:

Bytte frontrute selv? Det kan du nok fort angre på...