Frida (26) har tøff stasjonsvogn – og en ekte klassiker

Den er oppkalt etter en svært kjent person. Se video:

Da Frida Sofie Abelsnes (26) fra Kapp på Toten skulle kjøpe bil, var hun så kresen at hun først fikk null treff på Finn-søket sitt.

– Jeg hadde kvittet meg med en BMW 3-serie og la nok lista ganske høyt. Men jeg skjønte jo at jeg måtte fire litt på kravene og ta bort noen av kriteriene mine. Jeg fjernet "bakhjulsdrift". Og da dukket denne opp, forteller Frida.

Hvilken bil endte hun opp med da? Jo, en Ford Focus ST stasjonsvogn. En særdeles kjøreglad bil som også er praktisk i det daglige.

Men det er slett ikke den eneste bilen hennes. Når vi møter Frida hjemme på Toten, får vi også hilse på en annen og langt mer klassisk Ford. Nemlig en 1950-modell Custom. Og den er oppkalt etter en helt spesiell dame!

En skikkelig tidsreise: Slik ser det ut inne i Ford Customen fra 1950.
En skikkelig tidsreise: Slik ser det ut inne i Ford Customen fra 1950.

Elsker 50-tallet

– Bilen min heter Valborg, etter Valborg i Olsenbanden. Det navnet kom kort etter at jeg fikk henne. Jeg synes det passer helt perfekt, hun er en Valborg, forteller Frida.

Valget av bil og når den er fra, er slett ikke tilfeldig. Frida er veldig fascinert av 50-tallet. Estetikken og frihetsfølelsen. Ungdommen som vokste opp med krig og som nå nøt livet til fulle. I USA var Ford Custom en bil mange hadde råd til. Den har også med seg flere elementer som er typisk for tiden.

– Mange biler begynte å se ut som romskip. I bilen min er dørhåndtakene inni for eksempel formet som fly, forteller Frida.

Her er bilene som er inspirert av raketter

Frida er en ekte bilentusiast og hun har stor sans for 50-tallet. Da blir bilvalget deretter.
Frida er en ekte bilentusiast og hun har stor sans for 50-tallet. Da blir bilvalget deretter.

Bli med på kjøretur

Under panseret i bilen hennes finner vi noe så erke-amerikansk som en V8-motor. Heller ikke det er tilfeldig:

– Nei, det var et krav. Du fikk denne bilen med rekkesekser også. I Norge var det mest vanlig, men jeg ville ha V8. Motoren er utrolig stillegående, samtidig som den kler bilen veldig bra, forteller bilentusiasten.

I videoen øverst i denne saken får vi bli med Frida på kjøretur. Og du får vite hva som egentlig er den ultimate drømmebilen hennes.

Mer klassisk Ford: Haikeren visste lite om hva som ventet ham...

En annen entusiast: Jan Tore kjøpte bil usett – fra Sveits

Annonsørinnhold: