Derfor bør du bestille hengerfeste på verdens raskeste SUV

HANNOVER (Broom / TV 2): Det kan spare deg for store penger. Se video:

Aston Martin har ikke for vane å la seg pirke på nesa. Men da de lanserte sin aller første SUV – DBX – var den et stykke unna å kunne mål krefter med de råeste konkurrentene på markedet.

Vi kan jo nevne biler som Audi RS Q8, BMW X6 Competition, Mercedes GLE 63 AMG 4Matic+. Alle sammen med betydelig mer å vise til under panseret enn DBX. Ikke at det er på noen måte er lite effekt i sistnevntes 4-liters V8-er, hentet fra AMG. 550 hestekrefter er nok for de fleste.

Men Aston Martin hadde en hemmelig plan liggende i skuffen. En super-utgave av DBX – som de visste ville sette alle de tidligere nevnte modellene i skyggen – og flere til. Både i forhold til effekt og prestasjoner.

Den er nettopp lansert – har fått det megetsigende navnet DBX707 – og vi skal få kjøre den på bane!

Denne bilen er helt på grensen til galskap. Les testen

Spesiell bane

En liten svipptur i propellfly fra København tar oss til Hannover i Tyskland. Herfra blir vi fraktet videre i en forlenget Audi A8 – med en sjåfør i svart dress. Ikke noe slinger i valsen her, nei.

Etter et par timer ankommer vi målet for turen: Bilster Berg Drive Resort.

Denne banen åpnet så sent som i 2013. Den omtales som en slags «mini-Nürburgring», fordi den har en hel del høydeforskjeller, 19 svinger og noen "blinde" svinger som kan være skikkelig vanskelige.

Det er Herman Tilke som har hatt hovedansvaret for å tegne den, en mann som har laget flere Formel 1-baner. Og han har hatt hjelp av dobbel WRC-vinner Walter Röhrl. Så det er ikke noe som er overlatt til tilfeldighetene. Et perfekt sted å la DBX707 strekke på beina!

Dette blir en uforglemmelig dag, det er det ingen tvil om.

Avbrøt 17. mai-feiringen for å teste verdens raskeste

Slår alle

DBX707 har fått deler av navnet sitt på grunn av effekten på motoren. 707 hestekrefter har du nemlig til rådighet. Det setter selv Lamborghini Urus ettertrykkelig på plass.

Samtidig må både den og selveste Bentley Bentayga Speed – som har en tolvsylindret motor – se seg slått på toppfart: 310 km/t gjør DBX707 til verdens raskeste.

Aston Martin har selvsagt også sørget for at designet skiller seg litt ut. Blant annet er det større grill – og noen detaljer på hekkpartiet som virkelig gjør seg gjeldende.

Og her kommer vi til hvorfor du bør bestille denne bilen med hengerfeste. Se både det og den fulle banetesten vår av DBX707 i klippet øverst i artikkelen.

Video: Testen vår av "vanlige" DBX på norske veier ser du her:

Aston Martin: Ny versjon blir en av verdens raskeste