Første generasjon av Tesla Model S har allerede rukket å bli nesten 10 år gammel. Det gjør noe med prisene på bruktmarkedet. Foto: Elijah Nouvelage
Første generasjon av Tesla Model S har allerede rukket å bli nesten 10 år gammel. Det gjør noe med prisene på bruktmarkedet. Foto: Elijah Nouvelage

Billig elbil: Nå er det mye å velge mellom på bruktmarkedet

Overraskende lave priser på Tesla-favoritten.

Markedet for brukt elbil har virkelig skutt i været den siste tiden. Forklaringen er nok egentlig ganske enkel: Det er mange som nå er klar for å gå over til elbil – men skal du ha nybil, er det lange ventelister på mange modeller. Da blir løsningen å snu seg mot bruktmarkedet.

Der ligger det mye å velge mellom. Etter flere år med glohett nybilsalg – drypper det over mye på bruktmarkedet etter hvert.

BroomPodden har i hver episode en spalte som heter Bruktbilrunden. Her skal Broom-gjengen finne hver sin bil i ulike prisklasser. Og denne gangen var det brukt elbil til en rimelig pris som stod på agendaen.

Tesla Model S

Fordi et parameter er lav pris – ble budsjettene gutta fikk å forholde seg til ganske begrenset

Bilekspert Benny Christensen har kun 20.000 kroner. Vegard Møller Johnsen får 90.000 kroner – og Mats Brustad har 190.000 kroner å handle for.

Dermed var det bare å dykke ned i Finn-verden, og lete fram noen gode kandidater.

Og selv om budsjettene er lave, er det fullt mulig å finne kurante biler. Blant annet er det mulig å få en Tesla Model S til under 200.000 kroner.

Dette bør du gjøre før garantien utløper

Tesla Model S er en populær elbil - også på bruktmarkedet.
Tesla Model S er en populær elbil - også på bruktmarkedet.

Overrasket

– Jeg ble overrasket da jeg så at Model S er blitt så billig. Den jeg fant har riktignok rullet nesten 200.000 kilometer. Men likevel. Nå begynner prisene virkelig å bli lave, sier Brustad.

Det er en 2013-modell med den minste batteripakken (60 kWt) – og en rekkevidde på rundt 300 kilometer. Bilen vi fant har mye utstyr, fikk nytt batteri i 2018 og har svart skinninteriør.

– Det er mye bil for pengene, mener Broom-Benny.

Se hele annonsen her

Mange til salgs

Tesla er et av merkene som virkelig har truffet blink i Norge. På Finn ligger det derfor i skrivende stund 450 Model S til salgs.

Her er det bare å la lommeboka avgjøre. Prisene starter altså på rundt 190.000 kroner – mens de dyreste letter deg for over en million.

– Noe av fordelen med de tidlige modellene til Tesla, er at de har fri lading hele bilens levetid. Akkurat den fordelen er verdt mye nå, understreker Brooms bilekspert.

Hvilke andre billige elbiler som dukket opp i BroomPoddens Bruktbilrunde kan du høre ved å spille av episoden. Det kan du gjøre i vinduet under:

Video: Brukt Tesla: – Det er en del å passe på

Så lang tid tar det å selge brukt elbil