Bilen mange trodde de aldri skulle lage

Broom-Larssen falt pladask for BMW 2-serie. Se video:

Da BMW 2-serie Active Tourer ble lansert tilbake i 2014, var den et brudd med mange tradisjoner hos BMW. Som Jan Erik Larssen slår fast i sin test på Broom TV: Her kom BMW med en bil vi aldri trodde de skulle lage.

Ikke bare var dette kompakt flerbruksbil, en biltype BMW ikke hadde vært i nærheten av før. Den hadde også forhjulsdrift.

Hos en del BMW-entusiaster falt ikke dette prosjektet i veldig god jord. Men bilen ble snart en stor suksess. Ikke minst var den viktig ved at rundt 80 prosent av kundene kom fra andre merker, her rekrutterte altså BMW mange nye kjøpere.

Eksklusivt interiør

Broom-Larssen lar seg imponere over mye ved bilen:

Ganske fleksibelt interiør, selv om plassen ikke er gedigen i 2-serie Active Tourer.
Ganske fleksibelt interiør, selv om plassen ikke er gedigen i 2-serie Active Tourer.

– Dette er en svært kjøreglad, praktisk og anvendelig familiebil. Og den er i en helt annen liga enn de mer folkelige MPV-ene, fastslår han.

Mercedes B-Klasse var det nærmeste vi kom til en direkte konkurrent, biler som VW Touran, Mazda 5 og Renault Scenic var alle både mer folkelige og rimeligere enn BMW-en.

BMW dro på med eksklusivt interiør, mulighet for veldig mye utstyr og et rikholdig motorutvalg, både på bensin og diesel.

2-serie Coupe – det er noe heeelt annet!

Broom-Larssen roser materialkvaliteten i interiøret, her la 2-serie Active Tourer seg godt over de mer folkelige bilene i klassen.
Broom-Larssen roser materialkvaliteten i interiøret, her la 2-serie Active Tourer seg godt over de mer folkelige bilene i klassen.

Fra 100.000 kroner

Startpris tilbake i 2014 var hyggelige 308.000 kroner. Som vanlig tilbød BMW altså mye fint ekstrautstyr og tok seg også ganske godt betalt for mye av det. Dermed var det fullt mulig å betale adskillig mer for en ny 2-serie Active Tourer.

I dag er nok dette blitt en ganske glemt bil på bruktmarkedet. Det merkes også på prisene som nå starter på rundt 100.000 kroner. Da får du mye brukt BMW for pengene dine.

Se mer av 2-serie Active Tourer i videoen øverst i denne artikkelen

Ble ladbar – og nå skal den også gå mye lengre

Video: Her tester Jan Erik Larssen Porsche Panamera for første gang