2002-utgaven av Audi RS 6 er en av bilene som nå er gunstigere å importere til Norge.
2002-utgaven av Audi RS 6 er en av bilene som nå er gunstigere å importere til Norge.

Fra nyttår ble mange nye biler avgiftsfrie

Smutthull gjør det gunstig å importere.

Hvert år blir en ny bunke med biler plutselig mer aktuelle å importere. Det har selvsagt med reglene for avgifter og moms, å gjøre. Jo eldre bilene er, jo billigere er de å hente til Norge.

Veteranbiler, altså biler som er 30 år eller eldre, er for eksempel helt fritatt for avgifter.

Biler som er 5 år eller eldre får redusert engangsavgift – mens biler som er 20 år eller eldre slipper avgifter, Sistnevnte er det kun moms på.

– 2002-modellene er ikke like avanserte som dagens biler, men har om ikke annet mye av det viktige sikkerhetsutstyret, som ESP og airbag. Finner du riktig bil, kan den også bli en framtidig klassiker, som stiger i verdi, sier Brooms bilekspert, Benny Christensen.

Les mer om systemet med avgifter på importbiler her

– Mellom barken og veden

– Men det er ikke slik at du bare kan hente inn til landet en hvilken som helst 2002-modell, og forvente at du skal tjene penger på den. Disse bilene befinner jeg litt mellom barken og veden: Ikke blitt gamle nok til å helt kalles klassikere, men tross alt med en del år på veien. Mange av bilene er det liten forskjell på i Norge og Tyskland, fortsetter Broom-Benny.

I siste episode av BroomPodden tar vi en virtuell reise til Tyskland – nærmere bestemt mobile.de, tilsvarende på finn.no – for å se om vi kan finne spennende import-kandidater blant 2002-modellene.

996-generasjonen av Porsche 911 (1997-2004) er det et godt utvalg av i Tyskland. Inkludert Turbo-modellen – som forøvrig ble produsert helt fram til 2006.
996-generasjonen av Porsche 911 (1997-2004) er det et godt utvalg av i Tyskland. Inkludert Turbo-modellen – som forøvrig ble produsert helt fram til 2006.

Noen brukte biler bør du sjekke ekstra nøye

Enormt utvalg

En av de store fordelene med å kjøpe bil i Tyskland, er at utvalget er langt bedre enn her hjemme.

Totalt er det i skrivende stund over en million (!) biler annonsert på mobile.de. Av disse er 10.629 2002-modeller.

På finn.no er det til sammenligning mellom 60-65.000 biler for tiden – der rundt 350 er 2002-modeller.

Broom-gutta fikk budsjett på 5.000, 25.000 og 50.000 Euro – og hvilke biler de fant kan du høre i podcasten under. Vi kan si så mye som at det er alt fra SUV til sportsbil og en litt barsk familiebil.

Video: BroomPodden: Personlig bilskilt – her ble det blankt nei:

Bruktimportert bil - da skal du som regel ha rabatt