Dette er det ingen andre elbiler som kan

Ny prisgunstig SUV klar allerede neste år.

Danske Henrik Fisker er sjef og gründeren bak Fisker Automotive. Han tok seg tid til et eksklusivt intervju med Broom, i forbindelse med bilutstillingen i Los Angeles.

Første modell ut fra Fisker er den elektriske SUVen Ocean – som med en startpris på 372.000 kroner, mye plass og mulighet for både firehjulsdrift og heftig motorisering – har potensial til å bli en skikkelig volummodell.

Toppmodellen har dessuten rekkevidde på opptil 630 kilometer – blant annet takket være et solscellepanel på taket.

– Norge er blant de første landene vi vil lansere bilen, sier Fisker-sjefen til Broom.

California Mode

I intervjuet du kan se i sin helhet i klippet over, vil han også forklare hva California Mode er for noe – en egenskap ingen andre elbiler har.

Han forteller også hvorfor han mener at Ocean kan føles som en racerbil å kjøre, en spesiell egenskap de har laget i forbindelse med infotainmentsystemet, du kan se hvordan bilen ser ut innvendig og han forteller om sine tanker rundt batteribytte-stasjoner.

Her kan du lese mer om Fisker Ocean

Kommer neste år

Allerede mot slutten av 2022 vil leveringene av de aller første Ocean-modellene i Norge starte.

Magna Steyer-fabrikken, som skal bygge bilene til Fisker, ligger i Østerrike.

– For oss var det viktig å kunne bygge biler hos dem. Å lage en premiumbil er ikke lett, men de har lang erfaring på dette. Planen vår er at vi skal øke takten betydelig i 2023 – og produsere 40-50.000 biler, sier Henrik Fisker til Broom.

Video: Mer fra LA Autoshow: Slik skal de ta tilbake posisjonen i Norge:

Fisker Karma: Folk stopper opp og glaner åpenlyst