Skoda Enyaq har fått godt fotfeste i markedet på kort tid. Nå kommer den i ny karosserivariant.
Skoda Enyaq har fått godt fotfeste i markedet på kort tid. Nå kommer den i ny karosserivariant.

Denne bilen venter veldig mange nordmenn på

Sporty og elektrisk SUV fra Skoda.

Skoda gjør stor suksess med sin elektriske Enyaq iV. Over 70.000 bestillinger har tikket inn til fabrikken siden lanseringen.

Tidlig i 2022 kommer en ny variant, nemlig Skoda Enyaq Coupe iV.

Bilen blir en femseters famille-coupe med et romslig bagasjerom på 570 liter. Fra start kommer den med tre ulike drivlinjer.

Da som iV 60 og iV 80, som begge leveres med bakhjulsdrift, men med ulke batteripakker. Samt iV 80x med største batteripakke og firehjulsdrift.

Den nye coupe-taklinjen bidrar til bedre aerodynamikk. Noe som igjen bidrar til økt rekkevidde – over 535 kilometer med det største batteriet.

Coupe-varianten er ørlitt lengre enn SUV-en og byr på litt mer elegante linjer – og lengre rekkevidde.
Coupe-varianten er ørlitt lengre enn SUV-en og byr på litt mer elegante linjer – og lengre rekkevidde.

Litt lengre og høyere.

Taket, med panoramasoltak som standard, faller i en svøpende linje fra B-stolpen og bakover. Lenden er 4.653 millimeter og høyden er 1.617 millimeter. Det vil i praksis si fire millimeter lenger og én liten millimeter høyere enn Enyaq SUV-en.

Enyaq har oppnådd gode resultater i sikkerhetstesten Euro NCAP. Den har fått toppnotering med fem stjerner, basert blant annet på en score på 94 prosent på beskyttelse av voksne passasjerer, og 89 prosent score i beskyttelsen av barn. Dette er de beste resultatene noen gang i en Euro NCAP-test.

Innvendig skal den være inspirert av moderne boligmiljøer hvor bærekraftige materialer blir benyttet i stor grad. For eksempel er setetrekkene i noen modeller en kombinasjon av ull og polyester, hvor det blant annet brukes resirkulert plast.

På samme måte som på SUV-modellen, har også Enyaq Coupe iV en 13-tommer berøringsskjerm som senter i infotainment systemet, og mulighet for head-up display.

Les også: Espen ville spare verksted-penger i Sverige - fikk en stor overraskelse

Skoda Enyaq coupe kommer på markedet tidlig neste år.
Skoda Enyaq coupe kommer på markedet tidlig neste år.

Ulike drivlinjer

Skoda tilbyr to batteristørrelser og tre drivlinjer til Enyaq Coupe ved lanseringen. Innstegsmodellen iV 60 har et litium-ion-batteri med 58 kWh nettokapasitet. Den elektriske motoren leverer 132 kW / 180 hk og driver bakhjulene.

iV 80 er også bakhjulsdrevet, men har en motoreffekt på 150 kW / 204 hk. Batteripakken med 77 kWh nettoenergi skal gi rekkevidde på over 535 km, og er den som går lengst av Enyaq-modellene.

Modellen med firehjulsdrift, iV 80x har det største batteriet og samme bakre elmotor, men her gir en ekstra elektrisk motor på 80 kW firehjulsdrift. Systemeffekten er på 195 kW / 265 hk. Skoda oppgir ikke noen rekkevidde på denne modellen enda.

Den nye coupe-modellen lanseres i starten av 2022, og Skoda Norge kommer med mer informasjon om lanseringen og priser og spesifikasjoner etter hvert som verdenspremieren nærmer seg.

Les også: Priskrig på elbil – flere blir billigere

Video: Her debuterte Skoda Enyaq i Norge