Redning for elbilene - eller bare tull? Denne skaper debatt

Rekkevidde-forlengeren er kanskje ikke langt unna. Se video:

Kommentarene haglet nærmest inn etter Brooms sak på en ny rekkevidde-forlenger for elbiler.

EP Tender er kort fortalt en liten tilhenger med 60 kWt batteri – som skal bidra til økt rekkevidde. Faktisk opptil 350 kilometer på motorvei.

Dermed kan man trygt dra på langtur med elbil uten å ha rekkeviddeangst. Og dette kan også gjøre at man slipper å kjøre rundt med store, dyre og tunge batteripakker til daglig, når behovet for lang rekkevidde ikke er der.

Men det er langt ifra alle som synes dette er en spesielt smart løsning. På Brooms Facebook-side er kommentarene mange, som det gjerne er på saker som omhandler elbiler.

– Blant klodens største klovner

Noen er positive og synes dette virker smart. Andre mener det er ganske meningsløst – mens andre igjen har en mer humoristisk tilnærming til problemstillingen:

Jan er en av dem som tydeligvis ikke har så veldig sans for norsk elbilpolitikk. Dette skriver han:

– Elbil-showet er styrt av politikere. Må jo bare bli kaos og latter. Politikere flest er blant klodens største klovner med skyhøyt ego.

Ikke lov til å trekke henger...

Terje er på sin side mer bekymret for hvordan dette vil fungere i praksis:

– Blir nok mange vraka batterihengere når de skal rygge hengeren uten at den er synlig, og med kjempekort drag.

Mens Eirik fokuserer på noe annet, men også ganske vesentlig: At bilen som er brukt som eksempel faktisk ikke fås med tilhengerfeste:

– Noen som har tenkt på at det er ikke en eneste Renault Zoe i Norge man har lov å trekke henger med?

1.000 liter diesel på hengeren

Og så må vi ta med denne kommentaren fra Jim, som tydeligvis har tenkt litt ekstra gjennom problemstillingen. Og vi tror vi skjønner hva han mener her...

– Om det bare hadde eksistert en slags "magisk suppe" man kunne fylt på bilen, med påfyllingstasjoner rundt om i hele Norge. Det hadde vært noe det.

Brooms Mats Brustad merket seg særlig en kommentar, fra Bent Olav:

– Tenk rekkevidden på en dieselbil med 1000-liters tank på en henger.

Den har han gått litt videre med i siste utgave av Brooms podcast, Broompodden.

Klikk her for å høre episoden

Oslo-Bagdad på én dieseltank

Mats har rett og slett regnet ut hvor langt du kan kjøre, hvis du frakter med deg 1.000 liter ekstra diesel på en henger.

– Utgangspunktet her er nye Mercedes S-Klasse med dieselmotor. Dette er en bil som kan trekke 2,1 tonn, så å frakte 1.000 liter diesel på en skaphenger, bør ikke by på noen problemer.

Hør hele regnestykket i BroomPodden under (fra 34 min og 30 sekunder).

Her finner vi blant annet ut at man enkelt kan kjøre tur/retur Oslo-Bagdad på én tank – og i tillegg ha godt med drivstoff igjen.

I Broompodden snakker vi også om tre bruktbiler du bør styre unna. Broom-Vegard har kjøpt seg ny grombil og vi ser nærmere på ukens testbiler:

Se klippet fra studio. Her forteller Mats hvor langt du kommer på 1.000 liter diesel: