Helene Johnsen har stor lidenskap for bil. Nå har hun fått mye oppmerksomhet for tegningene sine av ulike modeller. Her er en BMW E30 M3.
Helene Johnsen har stor lidenskap for bil. Nå har hun fått mye oppmerksomhet for tegningene sine av ulike modeller. Her er en BMW E30 M3.

Helene (24) skal bli billakkerer: – Responsen er helt fantastisk!

Arvet biinteressen fra moren.

– Interessen for tegning har jeg hatt veldig lenge. Men de er først de siste tre årene jeg virkelig har fått øynene opp for biltegning. Det begynte med en bursdagsgave til en kompis, så har det bare fortsatt i høyt tempo, forteller Helene Johnsen.

24-åringen fra Finnsnes skal bli billakkerer og har allerede lært mye som praksiselev. Men før hun entrer lakkeringsboksen for fullt, er det altså tegning av ulike bilmodeller som står i fokus.

– Responsen har vært helt fantastisk. Jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger. En av de siste tegningene mine er av en BMW E30 M3. Den ble jeg utrolig fornøyd med, sier Helene, som også har en egen Instagram-konto (Artworkbyhelenej) hvor hun deler arbeidet.

Tidkrevende

Motivene Helene tegner varierer alt fra digre Scania lastebiler, til gammel Volvo og japanske superbiler som Nissan Skyline GTR.

– Jeg starter med å skissere hele bilen. Så legger jeg til de mørke områdene, før jeg begynner på detaljene. Til slutt går jeg over med en hvit penn, eller kull.

– Hvor lang tid bruker du på en tegning?

– Det kan variere veldig. Både i forhold til detaljnivå og størrelse på arket. Men vi snakker nok alt fra 24 timer til et par måneder.

Steffen jobber som billakkerer – her fikk ungene bestemme

Volvo V60 er en av mange biler Helene har tegnet den siste tiden.
Volvo V60 er en av mange biler Helene har tegnet den siste tiden.

Arvet bilinteressen fra moren

Helene forteller til Broom at det er morens bilinteresse som har smittet over, gjennom mange år.

– Helt klart. Mamma sitter i styret i Amcar lokalt og har jobbet med bilklargjøring. I tillegg har hun kjørt dragracing tidligere, så det tok ikke veldig lang tid før bilinteressen nådde meg. Etterhvert begynte jeg også med både bilkjøring og bilpleie, forteller Helene.

I dag er hun altså på god vei for å bli billakkerer.

– Det er absolutt drømmejobben og noe jeg virkelig ser frem til. I mellomtiden skal jeg fortsette å tegne biler, sier 24-åringen, som for tiden bor på Reinsvoll i Vestre Toten.

– Der blir jeg nok boende resten av livet, på grunn av bilmiljøet, avslutter Helene.

Kristoffer kostet på bilen 500.000 kroner: – Den er livsfarlig

Detaljnivået er det ingenting å si på.
Detaljnivået er det ingenting å si på.

Broom overrasker Alfred på 18-årsdagen med denne super-SUVen: