VW lanserer nå en godt utstyrt og tøff spesialutgave av sin arbeidsbil, Transporter. Nemlig Sportline og den litt heftigere Black Edition
VW lanserer nå en godt utstyrt og tøff spesialutgave av sin arbeidsbil, Transporter. Nemlig Sportline og den litt heftigere Black Edition

Her er det mange som kan få lyst på ny arbeidsplass

Ikke bare det praktiske som er prioritert.

Vare- og kassebiler har ofte svært begrenset morofaktor. Her er det som regel praktiske og nøkterne egenskaper som får prioritet.

Dette gjør VW noe med nå. De lanserer nemlig en ganske heftig utgave av sin legendariske Transporter. Nemlig en langt tøffere variant med litt GTI-faktor.

VW Transporter T6.1 Sportline som den offisielt, og litt tungvint heter, byr blant annet på heftige hjul i 18-tommer. Den har også fått senket understellet 30 millimeter. Noe som i sin tur bør gi strammere og mer responsive kjøreegenskaper.

Den har også rød dekor, ny front- og bakspolier og kanalskjørt utvendig for å nevne noe.

Mye utstyr

Vi tipper en og annen servicemontør eller håndverker kunne tenke seg en litt barskere varebil.
Vi tipper en og annen servicemontør eller håndverker kunne tenke seg en litt barskere varebil.

Den er i utgangspunktet basert på høyeste utstyrsnivå som er Highline. Men her får du enda mer utstyr.

Innvendig finner vi interiør i nappaskinn. Den er også den første kassebilen som får digitale cockpit som bare har vært å finne i personbilene til Volkswagen fram til nå. Videre er setene oppvarmet, klimaanlegg og navigasjon er standard. Multimedia-systemet er kompatibelt med Apple CarPlay og Android Auto.

Den har også LED-frontlys som standard. Den samme med ryggekamera.

Les også: Ingen grunn til å ha diesel-skam

Black Edition

Motoren er en 2-liters TDI dieselmotor på 201 hestekrefter og girkassen en syvtrinns dobbeltclutch-kasse.

Nye utvendige farger inkluderer Indium Grey, Fortana Red, Ravenna Blue og Copper Bronze. VW slipper også en enda mer spesiell Sportline Black Edition, som i tillegg vil få spesielle dekaler, sorte lettmetallfelger, farget glass og Eibach spesial-fjæring.

Sportline-pakken vil være tilgjengelig på både korte og lange versjoner av varebilen, samt på Kombi-modellene av VW Transporter. Vi tipper en og annen servicemontør eller håndverker kanskje kunne tenke seg en litt barskere varebil etter å ha sett denne …

Hva herligheten vil koste her til lands, er ennå ikke kjent.

Les også: 250 modeller – her er dieselbilene du fortsatt kan kjøpe i Norge

Video: Her er det mer og klassisk GTI fra VW