Halv pris tre lørdager på rad: Slik vil Tesla sjekke om de kan påvirke eiernes kjøremønster.
Halv pris tre lørdager på rad: Slik vil Tesla sjekke om de kan påvirke eiernes kjøremønster.

Nå kan de supercharge til halv pris

Tesla kjører spennende testprosjekt.

Kø på ladestasjonene har etter hvert blitt et problem flere steder, særlig på utfartsdager.

Det skjer når mange elbiler er ute på veiene samtidig, og får behov for å lade. Nå på vinteren merkes dette særlig på veiene til og fra de store hytteområdene. Og kuldegrader gjør naturligvis sitt for å øke behovet for ladestopp.

Tesla-eierne er heldigere stilt enn andre elbileiere her, fordi Tesla har sine egne Superchargere. Her er det generelt lite køer, men også Tesla merker økt press i enkelte perioder.

Tester først i Norge og Sverige

Nå skal Tesla i gang med en spennende test. I forbindelse med vinterferien, setter de ned Supercharging-prisene med 50 prosent på bestemte dager, for å oppfordre eierne til å reise utenom utfartsdagene.

– Testen er et ledd i et større prosjekt som undersøker hvordan pris kan brukes for å oppfordre kundene våre til å bedre bruke Supercharger-kapasiteten. Norge og Sverige er de første markedene i Europa hvor slike tester gjennomføres, forteller Even Sandvold Roland som er senior kommunikasjonssjef for Tesla i Norge.

Tesla økte prisene på Superchargerne

Egne ladestasjoner er et av Teslas virkemidler for å få flere til å velge elektrisk bil. Foto: NTB Scanpix
Egne ladestasjoner er et av Teslas virkemidler for å få flere til å velge elektrisk bil. Foto: NTB Scanpix

Halv pris på tre lørdager

I forbindelse med denne testen vil alle Supercharger-stasjoner i Norge ha 50 prosent prisreduksjon på følgende dager:

  • Lørdag 20. februar
  • Lørdag 27. februar
  • Lørdag 6. mars

Gjeldende snittpris for Supercharging i Norge er 2,57 kr per kWt. Snittprisen vil dermed reduseres til om lag 1,29 kr per kWt på de tre lørdagene testen gjennomføres.

Gjeldende pris for spesifikke Supercharger-stasjoner hentes enklest gjennom bilenes navigasjonssystem. Det hører med til saken at Tesla fra før har svært konkurransedyktige priser.

https://www.tv2.no/a/11925602/

Dropper du fredag og søndag og heller tar vinterferie-utfarten på lørdag: Da er det penger å spare hvis du eier en Tesla.
Dropper du fredag og søndag og heller tar vinterferie-utfarten på lørdag: Da er det penger å spare hvis du eier en Tesla.

Kort Supercharger-ventetid

– Supercharging-nettverket ble bygget for å gi Tesla-eiere pålitelig og brukervennlig ladeinfrastruktur, med god kapasitet. Og selv i løpet av sommeren 2020, hvor rekordmange nordmenn ferierte i eget land, tålte nettverket den økte trafikken godt. 98,3 prosent av Tesla-eiere som Supercharget i Norge i juli 2020, fikk koblet til en lader innen 10 minutter fra ankomst ved Supercharger-stasjonenm, forteller Sandvold Roland.

For kort tid siden annonserte Tesla for øvrig betydelige vekstambisjoner for Supercharger-nettverket i 2021. De planlegger å åpne over 30 nye Supercharger-stasjoner i inneværende år.

Elbil: Hvor lenge holder egentlig batteriene?

Aldri dyrere enn bensin- eller dieselbil

Det er nå 1.006 Supercharger-ladestolper i Norge, fordelt på 72 stasjoner. Siden mars 2020 har de nye Supercharger-stasjonene Tesla har bygget utelukkende bestått av V3 Supercharging-ladestolper, som gir ladehastigheter på opptil 250 kW.

Som eneste ladetilbyder i Norge, garanterer Tesla for øvrig at Supercharging aldri vil koste mer enn å fylle tilsvarende drivstoff på en fossilbil.

Klikk her for å lese hva norske Tesla-eiere synes om bilen sin

Video: Tesla mot vogntog – hvordan tror du dette går?