Million-elbilen får «super-rabatt»: – Det er baksiden av medaljen

Her får Abid Raja nok – se hvorfor han avbryter Broom-intervjuet

At dagens elbilpolitikk fungerer, er det ingen tvil om. De siste årene har salget av elbiler nærmest eksplodert i Norge.

Det er ingen hemmelighet at dette i stor grad skyldes de gunstige elbil-fordelene, som fritak for både moms og engangsavgift.

Når vi møter kulturminister og Venstre-politiker Abid Raja i Broompraten, er han tydelig på at støtteordningene bør videreføres, selv om det koster staten dyrt.

Samtidig innrømmer Raja at han forstår den hete debatten rundt avgifts-fritakene på de dyreste elbilene, slik som Tesla Model X og Porsche Taycan.

Baksiden av medaljen

– Det er klart det er betenkeligheter knyttet til det. Det er baksiden av medaljen ved å fase inn elbilene i alle segmenter, også sportsbilene, sier Raja.

Se hele intervjuet med ham øverst i saken, og hør hvorfor han mener det er riktig med avgiftsfritak på samtlige elbiler, inkludert de som koster nærmere to millioner kroner.

I Broompraten forteller Raja også om den spinnville kjørekulturen i Pakistan – og vi får høre en lattermild parodi på Trygve Slagsvold Vedum.

Vi må snakke om alle de dårlige veiene vi har i Norge.
Abid Raja

Se Broompraten med Abid Raja her: