Ny elbil: Slik gikk det da de kjørte Oslo-Trondheim uten å lade

Nye Mustang Mach-E er på norske veier.

Lanseringen har blitt utsatt til tidlig neste år. Men likevel er ett eksemplar av splitter nye Ford Mustang Mach-E akkurat nå i Norge.

Bilen er hentet inn for å blant annet bli testet på norske ladenettverk. Det gjør at Mustang Mach-E den siste uken har vært å se flere steder i landet vårt.

Ford har også selv gjennomført en helt uoffisiell rekkeviddetest av den, på strekningen Oslo-Trondheim. Mer om det litt senere.

Gi de siste innspillene

Etter mer enn 2.500 kilometer på norske veier og omfattende testing på norske ladenettverket konkluderer importøren med en vellykket testperiode av Mustang Mach-E. 17. september åpnes det opp for endelig bestilling av den elektriske SUV-en.

Målet med å teste Fords nye elektriske SUV på norske veier og på norske ladestasjoner er å gi de siste innspillene til Ford sentralt før kundeleveringene av Mustang Mach-E starter i Norge tidlig i 2021.

Bilen som ankom Norge mandag for en uke siden er en preproduksjonsvariant med firehjulstrekk og en rekkevidde på opptil 540 km.

Toppmodellen er allerede utsolgt i Norge

Ingen tvil: Her er Mustang Mach-E i Norge!
Ingen tvil: Her er Mustang Mach-E i Norge!

Økte rekkevidden

Samtidig annonserer også Ford at rekkevidden etter den nye og strengere WLTP-målemetoden på den bakhjulsdrevne varianten har blitt oppjustert fra 600, til 610 kilometer.

Ifølge Ford Motor Norge tyder også alt på at ettermontering av skiluke i bagasjerommet vil bli mulig.

Mustang Mach-E vil kunne trekke tilhenger med tillatt totalvekt inntil 750 kilo, men den vil ikke være typegodkjent for taklast. Ford vil tilby løsninger for skifrakt, sykkelfrakt, og lignende på det tilgjengelige hengerfestet.

Ny ordning gjør det svært dyrt å lade elbilen

Ford Mustang Mach-E er ventet å bli en av storselgerne i det norske markedet neste år.
Ford Mustang Mach-E er ventet å bli en av storselgerne i det norske markedet neste år.
 Foto: Hasselblad H5D
Foto: Hasselblad H5D
 Foto: Ståle Lervik
Foto: Ståle Lervik

Et lite hint...

Men tilbake til Oslo-Trondheim: Ford la ut på en 484 kilometer lang etappe, med mål om å ikke ha noen ladestopp underveis. Hvordan det gikk, kan du se i videoen øverst i denne saken.

Men et lite hint: Dette sier den norske Ford-sjefen Per Gunnar Berg om testturen:

– På en rekke områder, som ladehastighet og rekkevidde har den overprestert i forhold til det vi forventet...

Her kan du lese mer om Mustang Mach-E – fra lanseringen i Los Angeles.

Video: Her ruller Mustang Mach-E ut på norsk asfalt