Nei – dette er ikke et telt, men en campingtilhenger og kan kanskje være smart til årets norgesferie. Illustrasjonsbilde.
Nei – dette er ikke et telt, men en campingtilhenger og kan kanskje være smart til årets norgesferie. Illustrasjonsbilde.

Telt eller campingvogn? Ja takk – begge deler!

Husker du dette kinderegget?

I år er det norgesferie som gjelder for de fleste av oss. Det betyr også i mange tilfeller bilferie.

Men hvor skal du overnatte? Hvis hotell blir for dyrt, telt litt for enkelt og primitivt og du nødig vil slepe rundt på en campingvogn – da har du fort en utfordring.

Men kan kanskje en combi-camp, eller Camp-let, som de også kalles, være noe for deg?

Dette er nemlig noe midt i mellom et telt og en campingvogn. Genial og enkel å sette opp – mye raskere og mindre plundrete enn et telt – og langt mer innholdsrikt og komfortabelt.

Ikke bare nostalgi

Campingtilhengeren er noe midt i mellom et telt og en campingvogn.
Campingtilhengeren er noe midt i mellom et telt og en campingvogn.

For her sover man i tilhengeren på en ordentlig madrass og blir ikke fuktig slik som i telt, om soveposen i nattens løp havner utenfor liggeunderlaget.

Dessuten får du kjøkken og skapplass med på kjøpet. Den er lett å henge etter bilen, mye enklere å kjøre med og den er billigere enn campingvogn.

Mange husker den kanskje fra 70-tallet? De var ganske vanlige da og en god del år utover. Det er lett å bli nostalgisk og å tenke på oransje og brunt stoff som luktet av myggspiral, møllkuler, jordslag og Joika-kaker kokt på primus… Men slik behøver det absolutt ikke å være.

For disse smått geniale camping-tilhengerne lever i beste velgående – dog uten at så veldig mange her til lands vet om dem.

Taktelt: – Det er snart så ingen sover hjemme lenger

Mulighetene er mange og du kan få disse campingtilhengerne utstyrt nærmest som små villaer.
Mulighetene er mange og du kan få disse campingtilhengerne utstyrt nærmest som små villaer.

Videreutviklet

Dessuten har det skjedd en god del på disse årene. De unnselige teltene i tilhengeren har blitt vesentlig videreutviklet i årene som har gått. Selv om konseptet er det samme, er nye og smarte løsninger på plass.

Slik som kjøkken, mulighet for både gass og «innlagt vann», strøm og smarte oppbevaringsløsninger.

Dessuten finnes det en mengde ulike tilvalg og ulike tilbehør, slik at du får den slik du vil ha den og tilpasset ditt behov og bruksmønster.

Og det beste av alt – de settes fortsatt opp på 1-2-3!

De finnes i flere forskjellige størrelser og leveres fra flere ulike produsenter, med priser fra rundt 50.000 kroner og oppover. De billigste er fortsatt ganske enkle. De største en nesten som små villaer å regne og er beregnet på å kunne huse opptil syv personer.

Retro er jo litt i tiden. Det samme er retro-camping som virkelig er i ferd med å bli en «greie» også her i Norge.

Les også: Perfekt bruktbil for årets Norges-ferie

Du setter dem opp, eller tar dem ned, på 1 - 2 - 3.
Du setter dem opp, eller tar dem ned, på 1 - 2 - 3.

Like genial i dag

Vi tenkte derfor at det kunne være passende å blåse støvet av, og minne våre lesere om denne gamle oppfinnelsen – som er like smart som da de så dagens lys tidlig på 60-tallet.

Om du ikke har lyst til å kjøpe en ny Camp-let, så finnes det flere brukte til salgs. Prisene varierer fra rundt 4.000 kroner og oppover til rundt 80.000

Du finner dem både på broommarked.no og finn.no.

Les også: Nå kan det bli mye dyrere å kjøpe bobil

Video: Dette er en annen og genial camping-variant