Det bremset opp i starten av korona-tiden, men nå er det stor etterspørsel i bruktbilmarkedet igjen.
Det bremset opp i starten av korona-tiden, men nå er det stor etterspørsel i bruktbilmarkedet igjen.

Bilsalget bremset kraftig – men nå er det full fart igjen

– Etterspørselen etter båt og bobil har eksplodert.

Nedstengingen av Norge har fått store konsekvenser på mange områder. Bilbransjen er blant dem som har vært hardt rammet her. Salget av særlig nye biler har falt kraftig. For bruktbiler har det gått bedre og nå er det svært positive signaler i markedet.

På Finn motor hvor markedene for bil, båt og MC har stor andel annonser fra private selgere, registrerte man en nedgang i annonsepubliseringer etter 12. mars.

– Smittefrykt og klare anbefalinger om å avstå fra å ha kontakt med andre har nok utsatt mange privatsalg. Mange har også blitt permittert fra jobbene sine og da er nok ikke kjøp eller salg av kapitalvarer som bil, båt eller MC første prioritet, forteller Eirik Håstein, produktdirektør for Finn motor.

Voldsom trafikkøkning

Forhandlere har på sin side annonsert med samme trykk som tilsvarende periode i 2019, men det har vært rapportert om nedgang i salg av både nye og brukte biler. Dette bekreftes av statistikken for omregistreringer.

– Den siste tiden har imidlertid salget begynt å øke hos forhandlerne, og det ser vi også på antall solgte biler på Finn, sier Håstein.

Trafikken til annonsene gir god indikasjon på etterspørselen fra potensielle kjøpere, og i april økte trafikken voldsomt på Finn motor. Totalt så man en trafikkvekst på 17,7 prosent i april, i år sammenlignet med i fjor. Mye av grunnen til dette er at interessen for båt har eksplodert.

Trøndere vil ha diesel – Oslo-folk noe helt annet

Fra flere hold meldes det nå om svært god aktivitet rundt omkring hos bruktbilforhandlerne. Foto: Newspress.
Fra flere hold meldes det nå om svært god aktivitet rundt omkring hos bruktbilforhandlerne. Foto: Newspress.

Hører om budrunder

– Trafikken til båtannonser har nå en vekst på 37 prosent og etterspørselen er så stor at markedet har problemer med å levere nok nye båter. Med oppfordringen om Norgesferie i år, er det nok mange som kunne tenke seg å kjøpe en båt, eller som kanskje revurderer å selge båten sin i disse dager, sier Håstein, i en pressemelding.

Han legger til:

– Skal du selge, er det nå du bør gjøre det - vi hører om både budrunder og objekter som selges på bare noen få timer.

Ekspertens tips til 12 fantastiske bilturer

I år ligger det an til Norgesferie for de aller, aller fleste av oss. Og mange kan tydeligvis tenke seg å ta den i en bobil.
I år ligger det an til Norgesferie for de aller, aller fleste av oss. Og mange kan tydeligvis tenke seg å ta den i en bobil.

Skyhøy etterspørsel

Bobil og MC er også markeder som opplever betydelig økning i oppmerksomhet og etterspørsel nå.

– Bobilmarkedet har mye av den samme utviklingen som båt. Her er det også nedgang i antall tilgjengelige objekter, mens etterspørselen er skyhøy og hadde en økning på hele 27 prosent i april i år, sammenlignet med i fjor. Det er nok mange som kunne tenkt seg, eller har tenkt seg, på Norgesferie med bobil denne sommeren, sier Håstein.

MC skiller seg litt fra de øvrige kategoriene. Her startet året veldig godt med betydelig vekst i antall objekter på Finn i første kvartal. I april har det vært færre objekter annonsert, men totalt sett har markedet for MC vært større enn på samme tidspunkt i fjor. Trafikkveksten på MC-annonser er sterk, både i første kvartal og april.

Denne mini-bobilen har du neppe sett maken til

Video: Her kommer Volkswagen med kul bobil