Nye Audi A3 Sedan kommer på det europeiske markedet tidlig i sommer.
Nye Audi A3 Sedan kommer på det europeiske markedet tidlig i sommer.

Ny og lekker - men ikke sikkert den kommer til Norge

Her er nye Audi A3 Sedan.

2020 blir et spennende og viktig år for Audi. Flere nye modeller kommer på markedet, blant annet en helt ny generasjon av den populære kompaktbilen A3.

Den dukket opp første gang i 1996, og har siden solgt relativt godt hjemme i Norge.

Så langt har vi kun sett bildene av nykommeren i Sportback-versjon. Nå følger Audi opp, og har nylig lansert A3 Sedan i ny drakt.

Sammenlignet med A3 Sportback, er denne 15 cm lenger. Taklinjen heller mer bakover og ender i en liten spoiler på bakluken. Dette er altså modellen som skiller seg litt mer ut i mengden, kontra den tradisjonelle Sportback-versjonen.

Mer plass

Rent visuelt deler bilen naturligvis flere designelementer med nye A3 Sportback. I front kjenner vi igjen Audis store Singleframe-grill, LED Matrix-lys og de spisse formene rundt luftinntakene.

Utover dette, skiller sedanen seg naturligvis tydelig ut fra Sportback-versjonen.

Hvis vi sammenligner bilen med forrige A3 Sedan, har nykommeren blitt 4 cm lenger. Bredden har økt med 2 cm og høyden med én. Ifølge Audi skal de ekstra centimeterne gi litt mer plass over hodet og ekstra alburom.

Bagasjerommet er akkurat som før, og måler 425 liter.

Kompakte sedaner har tradisjonelt ikke vært noen storselgere i Norge. I USA og Kina derimot – er disse karosseriene veldig populære.
Kompakte sedaner har tradisjonelt ikke vært noen storselgere i Norge. I USA og Kina derimot – er disse karosseriene veldig populære.

Norgesferie: Her er ekspertens tips til 12 fantastiske bilturer

Førerfokusert interiør

Kupeen i A3 Sedan er førerfokusert. Her brukes elementer fra Audis større modeller, med for eksempel et 10,1-tommers touchskjerm sentralt i midtkonsollen som standard.

Systemet har håndskriftgjenkjenning, og kan styres med tale. Instrumentpanelet er digitalt i alle utgavene av A3, og med «Audi Virtual Cockpit» gir det mulighet til stor navigasjonskartvisning rett foran rattet.

I «Plus»-utgaven er størrelsen 12,3 tommer, og instrumentene har tre forskjellige visninger – blant annet en ekstra sportslig variant.

På innsiden er interiøret identisk med nye A3 Sportback.
På innsiden er interiøret identisk med nye A3 Sportback.

Det blir ingen ny Ford Focus RS – miljøkrav setter en stopper

Tre motorer

Til å begynne med lanseres A3 Sedan med tre motoralternativer. Velger du 35 TFSI, får du en 1,5-liters bensinturbo på 150 hk i kombinasjon med 6-trinns manuell eller 7-trinns S tronic dobbelclutch automatkasse.

Nykommeren er også tilgjengelig med 2-liters dieselmotor, med enten 116 eller 150 hk.

Vi vet at nye A3 Sportback etterhvert får flere drivlinjer, deriblant elektrifiserte og versjoner med quattro firehjulsdrift. Disse vil trolig også bli tilgjengelig på sedanen.

Europalansering skjer tidlig i sommer. Den norske importøren opplyser imidlertid til Broom at det på nåværende tidspunkt ikke bestemt om, eller når, bilen kommer til Norge.

Se bildene av nye A3 Sedan her:

Nye A3 Sedan blir en direkte konkurrent til Mercedes A-Klasse Sedan. Her kan du sammenligne de to modellene ved å justere markøren:

Vi tester nye Audi RS 6 – bli med på tur!