Lamborghini stenger fabrikken sin i Italia, i første omgang frem til 25. mars.
Lamborghini stenger fabrikken sin i Italia, i første omgang frem til 25. mars.

Nå stenger de en av verdens mest eksklusive bilfabrikker

Det betyr stopp i all produksjon.

Spredningen av korona-viruset er i ferd med å få store konsekvenser for verdens bilprodusenter. Bilsalget har stupt i flere markeder, samtidig som flere produsenter merker at tilgangen på deler blir vanskelig.

Også i denne bransjen har vi de siste årene sett en trend mot stadig mindre lagerhold. Når deleproduksjonen stopper opp, tar det derfor ikke lang tid før produksjonen av selve bilene også blir rammet.

I tillegg kommer utfordringer med rundt smitte og karantene blant de ansatte.

En av dem som er hardt rammet av dette er italienske Lamborghini. De har nå gått til det drastiske steget å stenge fabrikken sin utenfor Bologna helt. Etter planen skal dette vare frem til 25. mars.

Kommet på banen

Italia er det landet i Europa som så langt er hardest rammet av korona-utbruddet. Etter en nølende start, har myndighetene i det siste kommet på banen med en rekke tiltak for å få kontroll på situasjonen.

Det gjør det også svært krevende for mange selskaper.

– Vi gjør dette ut fra sosiale hensyn og med tanke på våre ansatte – i den ekstraordinære situasjonen vi befinner oss i nå, sier Lamborghini-sjef Stefano Domenical i en uttalelse.

Vi fikk komme inn i det aller helligste – hos Rolls-Royce

SUV-en Urus er den nye bestselgeren fra Lamborghini, også den rammes nå av produksjonsstoppen.
SUV-en Urus er den nye bestselgeren fra Lamborghini, også den rammes nå av produksjonsstoppen.

Bygger alle bilene her

Han legger til:

– Vi fortsetter å overvåke situasjonen, for å kunne reagere raskt og med riktig fleksibilitet. I samarbeid med de ansatte skal vi finne riktig tidspunkt for å starte opp igjen.

Lamborghini bygger alle bilene sine ved fabrikken i Italia. Det betyr at det blir full stopp de kommende ukene, med ingen ny produksjon.

Må kutte: Nå er det slutt for dette bilmerket

Lamborghini-fabrikken lager noen av verdens mest eksklusive biler, slik ser det ut inne i Urus.
Lamborghini-fabrikken lager noen av verdens mest eksklusive biler, slik ser det ut inne i Urus.

Kina er nest største marked

Normalt ville det skapt problemer for både forhandlere og kunder, men slik situasjonen er i dag, er dette neppe noe stort problem. I likhet med mange andre eksklusive bilprodusenter, har også Lamborghini en betydelig del av salget sitt i Kina. I fjor solgte de 770 biler i landet, som med det ble største marked etter USA der de leverte ut til sammen 2.375 biler. Etter utbruddet av korona-viruset, skal etterspørselen ha bråstoppet i Kina.

I Italia er for øvrig nå alle butikker stengt, med unntak av matbutikker, apotek og noen andre. Myndighetene tillater generelt fabrikker å holde hjulene i gang, men med særskilte tiltak for å begrense smittefaren mest mulig.

Volvo: – Situasjonen er dramatisk

Video: Se hva som dukket opp i Trøndelag