Ryktene har gått en stund, en mystisk testbil var tidligere i år lenge i Norge – og i sommer ble det klart at MG var i gang med planlegge lansering her til lands.

Ikke overraskende handler det her om elbil. MG har nemlig akkurat kommet med sin første elektriske bil, ZS EV. Dette er en crossover på størrelse med biler som Hyundai Kona og Kia e-Niro.

Vi i Broom er akkurat nå i Belgia, hvor MG og eierselskapet SAIC har invitert et knippe utvalgte journalister. Her har vi fått vite mye om MGs planer.

Og her skjer ting fort!

MG legger opp til lansering i Norge i løpet av bare noen uker. Bilene står klare, i månedsskiftet september/oktober kommer nettsiden deres opp.

Norsk distributør er nok også klar, selv om MG ikke vil gå ut med hvem det er ennå. Men her skal vi få vite mer allerede neste uke.

Og så er ikke minst prisen interessant. MG har den klar. ZS EV skal starte på 229.900 for utgaven som heter Comfort og 249.900 for en svært velutstyrt Luxury-versjon.

Det vi vet så langt er at bilen ikke kommer med varmepumpe, den har heller ikke mulighet for hengerfeste eller takboks.

Men MG forsikrer om at de jobber med dette.Rekkevidden er på 263 kilomerer, etter den nye og strengere WLTP-målemetoden. Bilen tar imot inntil 85 kW lading.Vi kommer tilbake med mer om den elektriske MG-en snart.

Snart kommer denne elbilen til vår del av verden

Video: Nå kommer også Mini med elbil.