To nye og spennende elbiler entrer markedet om kort tid. Nemlig Honda e og Opel Corsa-e.
To nye og spennende elbiler entrer markedet om kort tid. Nemlig Honda e og Opel Corsa-e.

To nye som skal knive om norske kjøpere

Like – men også ganske forskjellige.

Lille Norge er verdens elbil-navle. Ingen andre er i nærheten av å kjøpe like mange elektriske biler etter folketallet, som oss.

Dette har selvfølgelig de ulike bilfabrikantene fått med seg. Vi har derfor høy prioritet når nye modeller lanseres.

To helt nye modeller vises akkurat nå på den store bilmessen i Frankfurt. Begge disse, som er ganske like og nok vil knive om de samme kundene, blir å se på norske veier om kun kort tid.

Gamle legender

Den ene er Opel Corsa-e. Den andre heter Honda e. Beggeer egentlig gamle billegender.

Siden Opel Corsa kom første gang for nesten 40 år siden, har mer enn 13,5 millioner biler blitt solgt. Det kan vi trygt kalle en suksess!

Nå kommer Opel med en helt ny generasjon av Corsa. Den leveres også som elbil. Den debuterer, som nevnt, på bilutstillingen i Frankfurt akkurat nå.

Se bildene av Opel Corsa-e her:
Se bildene av Opel Corsa-e her:

Debuterer gjør også lille, søte Honda e. En retrobil, med designelementer fra tidlig Honda Civic og den er Hondas første elbil. I motsetning til Opel som har den større Ampera-e også.

Fra ca. 250.000 kroner.

For Honda e vil prisene starte på 266.200 kroner for versjonen med 136 hestekrefter. En dyrere utgave blir også tilgjengelig. Den har en utgangspris på kr. 294.900,- og kommer med ytterligere forbedre spesifikasjoner og en økt motorytelse på 153 hestekrefter.

Bilen vil også være tilgjengelig via leasing, som starter på kr. 2.999,- per måned.

Rekkevidden på Hondas småtass er oppgitt til 220 kilometer. Vi kan vel med det slå fast at Honda ikke gir mest elbil for pengene. Men kul – det er den.

Se bildene av Honda e her:
Se bildene av Honda e her:

Begge kommer i 2020

Opel Corsa-e er litt mer konservativ, men allikevel moderne i sin linjeføring. Her er rekkevidden oppgitt til 330 kilometer, motoren yter 136 hestekrefter. Det samme somi den rimeligste Hondaen. Corsa-e gjør unna 0-100 km/t på 8,1 sekunder og den finnes i tre utstyrsvarianter.

Prisene for Corsa-e starter på 249.900 kroner. Ganske likt som Hondaen det også, men altså med 110 kilometer lengre rekkevidde.

Honda vil levere sine første elbiler i løpet av sommeren 2020, mens Opel skal kunne levere biler fra rundt mars/april neste år.

Dette er to modeller og konkurrenter som det skal bli morsomt å følge i tiden framover. Vi kommer tilbake med tester og omtale, når bilene er tilgjengelige.

Les mer om Opel Corsa-e her

Les mer om Honda e her:

Se video av Honda e her:

Se video av Opel Corsa-e her: