Er frontruten slitt? Da kan den trolig poleres opp igjen.
Er frontruten slitt? Da kan den trolig poleres opp igjen.

Bilen er nesten ny – likevel er frontruten svært slitt

Bileieren har fått et kjedelig problem.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei!

Frontruta på bilen min er fryktelig slitt etter vindusviskerne. Har blitt mer og mer oppmerksom på dette i det siste, og det irriterer meg.

Hva skal jeg gjøre med det? Bilen er bare ett år gammel. Det er ingen større steinsprut i den, så jeg får vel ikke byttet den på forsikringen?

Regner med at det ikke er noen garantisak heller, selv om jeg mener at det burde være det når den er såpass ny. Hva mener du?

Benny svarer:

Heisann. Ja, slitt og stripete frontrute er utrolig irriterende. Dårlig sikt i motlys får man også.

Det er vanskelig for meg å være veldig konkret her, så lenge jeg ikke har sett ruta og hvor slitt den er. Jeg vet da heller ikke hva som har gjort den slitt.

Er det hardhendt behandling med isskrape av metall, er det viskere som har pusset den lenge med støv, sand og skitt - eller kan det rett og slett være at det er noe feil med selve glasset?

Jeg synes uansett at det er litt rart etter så kort tid som ett år. Men uansett skal det nok noe til å få dekket det på garanti. Dette er for sliteskade å regne.

Forsikringen dekker heller ikke slitasje. Da må du ha en skade i form av steinsprut eller lignende.

Jeg har ved et par tilfeller vært borti at det har vært noe feil med herdingen av glasset, at det rett og slett tåler for lite. Jeg har også vært borte i at selve glasset har vært ruglete og at det har vært fullt av små luftbobler i selve glasset. Alle disse tilfellene kvalifiserer til garanti, slik jeg ser det.

Om jeg skal gi deg et råd, blir det å ta med bilen til forhandleren for å få dem til å se på dette, og hva de mener kan være årsaken her. Det kan være en garantisak.

Er det slitasje, så går det også an å får gjort noe med det også. Frontruta kan nemlig poleres, til og med slipes – og poleres opp igjen, om den er veldig slitt. Dette er en jobb for proffe bilpleiere med skikkelig utstyr, kunnskap og erfaring og de riktige produktene.

Gjøres dette feil, kan må få optiske feil i frontruta. De som driver med bilglass gjør det ikke, i alle fall så langt jeg kjenner til. De vi nok heller bytte glasset, da det er det de tjener penger på.

Å bytte frontrute på en bil, uten bruk av forsikring, kan fort koste både 8, 10 og 15 tusenlapper. Så her er det absolutt være penger å spare på polering/sliping.

Ønsker deg lykke til!

Skifte dekk nå? Dette sier UP

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

Les også: Drømmebil for deg som sliter med å bli voksen

Video:Slik tror Volvo at framtidsbilen blir: