Asfalten var frest bort - og her var det lagt ut steinmasser som skadet mer enn 250 kjøretøy. Nå er det klart for omfattende erstatningsutbetalinger. Foto: Sofie Braseth, an.no/AMEDIA
Asfalten var frest bort - og her var det lagt ut steinmasser som skadet mer enn 250 kjøretøy. Nå er det klart for omfattende erstatningsutbetalinger. Foto: Sofie Braseth, an.no/AMEDIA

100 norske bileiere får svensk erstatning

Dårlig vei ga store bilskader.

Svenske Trafikverket erkjenner erstatningsansvar for omfattende skader på vel 250 kjøretøy. Det er Advokatfirmaet FINN AS som kan melde dette, skriver Lofotposten:

De har fått bekreftet fra Trafikverket at det erkjennes generelt erstatningsansvar som følge av skader som oppstod på grunn av veiarbeid på E10 mellom Gälllivare og Luleå i slutten av juni 2014. Sør for Gällivare var asfalten frest bort over en lang strekning, og det var her lagt ut steinmasser som skadet mer enn 250 kjøretøy.

Krevd erstattet

– Vi har ikke tidligere opplevd at det er erkjent ansvar i et slikt omfang for skader på kjøretøy som følge av veiarbeid, sier advokat Rune Stenstrøm i Advokatfirmaet FINN. Stenstrøm har erfaring fra lignende saker, og han representerer de fleste skadelidte fra hele landsdelen.

Trafikverket har opplyst at den erstatning som utbetales til eiere av kjøretøy vil bli krevd erstattet av entreprenøren NCC AB i Sverige. Trafikverket vil nå påbegynne arbeidet med å vurdere de konkrete erstatningskrav for de enkelte skadetilfeller.

NAF hadde liten tro

Advokatfirmaet FINN bistår vel 100 privatpersoner og bedrifter, hovedsakelig fra Nord-Norge, som har fått sine kjøretøy skadet grunnet veiarbeidet.

– Vi har fremskaffet dokumentasjon på veibanens beskaffenhet og har beskrevet entreprenørens alternative handlingsvalg for å hindre at materielle skader oppstod på kjøretøy, sier Stenstrøm.

NAFs advokater uttrykte tidlig liten tro på saken.

Du kan lese mer om bil og trafikk på lofotposten.no - her:

LES OGSÅ: Her stikker vogntoget som ødela Hannes bil

 

 

Laster inn forumet...