På SEMA 2008 ble flere GLK stylet. Dette makkverket heter The Urban Whip og er laget av Boulevard Customs.
På SEMA 2008 ble flere GLK stylet. Dette makkverket heter The Urban Whip og er laget av Boulevard Customs.

10 vanvittige ombygginger

Jan Erik har vært på BMW Individual for å se hva som gjøres for kresne BMW-kunder. Her har du 10 som tar det lengre. Mye lengre!

1. Rolls-Royce Silver Shadow

1350 hestekrefter i en Silver Shadow er og blir tøft. (Foto:
  SEMA photos)
1350 hestekrefter i en Silver Shadow er og blir tøft. (Foto: SEMA photos)

Du finner en Rolls-Royce på finn.no til lavere pris enn du kanskje tror. Og hvis du går for et restaureringsobjekt er det ingen ting i veien for å dytte inn en 9,3-liters kompressormata V8er under - og litt over - panseret. Dette monsteret av en luksusbil fra 1970 har 1350 hestekrefter, og det burde forvandle kjøreegenskapene til noe fantastisk. Dette er en av våre absolutte favorittombygninger.

2. Jay Leno's Tank car

Jay Leno har en av de mest fantastiske bilsamlinger i verden, og en av hans sykeste ombygninger er denne hot-roden. Motoren stammer fra en M-47 tank, veier over ett tonn og hadde 800 hestekrefter originalt. Etter Gale Banks siste oppdateringer har den fått rundt 1600 hestekrefter. To turboer fra den nedlagte formel-bilserien Champ Car hjelper godt på. Se flere biler i garasjen hans her.

3. Volvo Offroad

Ombygninger kan ikke gjøres særlig grundigere enn dette.
Ombygninger kan ikke gjøres særlig grundigere enn dette.

Her snakker vi seriøs ombygging. Benny er rå på Volvo og har eid et sted mellom 30-50 Volvoer, blant annet to 740-er. Likevel tok det et lite minutt før han så hva slags bil dette en gang var. Høyrestyrt Volvo 740 med gode terrengegenskaper er kanskje ikke for alle, men vi synes dette funker.

4. Dauer 962 Le Mans

Med luksus som skinnseter og CD-spiller er denne racerbilen
  blitt en helt fin hverdagsbil. (Foto: Pressebilde)
Med luksus som skinnseter og CD-spiller er denne racerbilen blitt en helt fin hverdagsbil. (Foto: Pressebilde)

En av verdens heftigste superbiler er Dauers ombygging av en av verdens kuleste racerbiler. Porsche 962 er viderutviklingen av 956 som har banerekorden på Nürburgring, og til sammen har de to vunnet La Mans 7 ganger - siste gang nettopp gå grunn av gateversjonen.

Det ligger en til salgs på mobile.de. Da får du skinnseter, CD-spiller, to seter og et lite bagasjerom. Alt til den nette sum av 1 million euro. Hadde vi vært rike og gærne nok, hadde vi kjøpt en bare for å kjøre fra alle M3-ene på Nürburgring.

5. Ferrari Enzo

Enzo-kit-car
Enzo-kit-car

Tro det eller ei, denne bilen startet faktisk livet som en Pontiac Fiero. Vi klarer ikke å la være å synes denne er litt kul. Den er så hinsides og går så langt over streken at vi begynner å elske den. Og ikke bli overrasket hvis du får se Tommy Rustad teste denne i høstsesongen av Broom...

6. Cadillac Limousine hi-riser

Cadillac Limousine hi-riser (Foto: SEMA Photos)
Cadillac Limousine hi-riser (Foto: SEMA Photos)

Hi-risere er en sjanger som ikke har skutt helt fart i Norge. Her er det enorme felger som gjelder, og det spiller ingen rolle om de ikke passer i hjulbuene. På SEMA i Las Vegas så vi et av de aller sjukeste eksemplene.

7. Verdens raskeste gatebil?

Denne 1971-modellen er raskere enn en moderne Bugatti Veyron når det gjelder akselerasjon. Andy Frosts Vauxhall Victor er så vidt vi vet verdens raskeste registrerte bil. Den gjør 0-96 km/t på 1 sekund, og det bør holde for de aller fleste.

8. Paris Hiltons Bentley Continental GT

Paris Hiltons rosa Bentley Continental. (Foto: Pressebilde)
Paris Hiltons rosa Bentley Continental. (Foto: Pressebilde)

Er du rik og blottet for god smak, er Bentley Continental GT bilen for deg. Du kan ikke kalle deg vellyket hip-hoper før du har en bling-versjon av den engelske cruiseren. Ikke alle ombygningene er like heldig, men når du heter Paris Hilton er det faktisk helt greit å kjøre rundt i en knall rosa Bentley.

Da hun kjøpte den, fortalte hun følgende til TV-kanalen E:
- Jeg har alltid ønsket meg en rosa bil. Når du er liten jente og du har en Barbie-Corvette er du alltid sånn 'Åh, Jeg skulle ønske jeg hadde en bil som dette'. Så jeg tror det kommer av å ha vært fan av Barbie så lenge.

9. Motor la naturelle

Hva skal du med motor når du har pedaler? Her i Broom liker vi de litt sære ombygingene, men dette er kanskje å ta det litt langt... Kunsteren, Michel de Broin, strippa en 1986 Buick Regal og utstyrte den med fire pedalsett og ett gir. Dessverre satte ikke politiet helt pris på motoriseringen.

10. Mercedes GLK

På SEMA 2008 ble flere GLK stylet. Dette makkverket heter The
  Urban Whip og er laget av Boulevard Customs.
På SEMA 2008 ble flere GLK stylet. Dette makkverket heter The Urban Whip og er laget av Boulevard Customs.

Terrengbil uten tak er det laget mange av, men valgmulighetene er mye mindre hvis du ønsker deg en SUV-cab. Til forrige SEMA ble denne Mercedes GLK-en modifisert på en måte vi ikke klarer å like. Uansett hvor mye vi forsøker. Dette funker ikke for oss, men hver sin smak. Les vår test av en standard Mercedes GLK her.

Kjører du en modifisert bil? Eller har du noe annet du vil vise fram?Last opp bilde på forumet vårt.