10 ting du bør vite om Jeremy Clarksons nye show

Premiere på fredag – og viktig nyhet for nordmenn! Se video:

Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond har "jobbet" på spreng det siste året. Med sitt nye program The Grand Tour.

Etter at Top Gear-Clarkson fikk fyken i BBC (les mer om hvorfor her), valgte de to andre å slå følge ut døra. Og alle tre ble naturlig nok svært ettertraktet. Top Gear var verdens mest sette TV-program, og svært mye av det var takket være kjemien og humoren til de tre programlederne.

Amazon vant drakampen, og fredag er det endelig duket for premiere på The Grand Tour. Vi har samlet litt informasjon om programmet fra diverse nettsteder – og her får du en liten oversikt over noen av tingene vi vet så langt:

1. Du får ikke sett det – så lett ...

I motsetning til Top Gear, som vi lett får tilgang til i Norge via BBC sine kanaler, blir det verre med The Grand Tour. Det streames nemlig utelukkende på Amazon sine nettsider. De er i utgangspunktet ikke tilgjengelig i Norge. I alle fall i første omgang. Men fra desember har Amazon lovet at serien skal lanseres nasjonalt! Da er det håp også her i Norge!

På Amazon sine hjemmesider er kampanjeprisen for Amazon Prime 59 dollar ...

2. Det blir skyhøy kvalitet på bildene

Akkurat som hos BBC, blir det lagt stor vekt på at innslagene skal være av ypperste kvalitet, rent teknisk. Det oppnås ved at alt filmes i såkalt 4K - ultra HD-oppløsning. Her snakker vi det ypperste av det ypperste - og klippene som er sluppet så langt, tilsier at vi har noe å glede oss til.

Dette var første smakebit på The Grand Tour

3. Studio er et telt

Jeg har vært i Top Gear sitt studio utenfor London. Det er noen brakker. Da Clarkson, May og Hammond sluttet, ble de pusset opp.

Men The Grand Tour klarer seg med et telt! Riktignok ikke et lite telt, men likevel. Bakgrunnen er at dette er langt mer praktisk å ta med seg rundt omkring i verden på opptak.

4. Mindre aktuelt

Fordi det har vært en god del mer etterarbeid med klippene, blir programmet langt mindre aktuelt enn Top Gear er. Her satses det mindre på nyhetsfaktor, og mer på wow- og underholdning, kan det virke som.

Forøvrig er kommunikasjonsnivået på nivå med det vi er vant med fra Top Gear - bare se på klippet under (Artikkelen fortsetter under videovinduet)

5. BBC-advokatene har fortjent lønna si

Da det ble klart at den gamle Top Gear-trioen skulle få et nytt show, samlet det seg raskt en gjeng med dresskledde advokater hos BBC. Deres jobb var å sørge for at ingenting av Top Gear-innholdet ble med videre til Amazon. Det inkluderer for eksempel The Stig, håndskrevne rundetider, "nyhetene" og en rekke andre små og mindre ting.

The Grand Tour: Det kommer til å gå hett for seg

6. Programmene kan utvides

Det er alt bestemt at det blir tre sesonger med tolv episoder i hver sesong. Etter det kan avtales forlenges. Hver episode skal i utgangspunktet vare i 60 minutter. Men dette har vært vanskelig å få til, da det er mye råmateriale å ta av. Siden det ikke skal gå på «vanlig» TV – kan imidertid alle de 12 episodene i teorien få ulik varighet

7. Én episode om gangen

Om du hadde ryddet av fredag kveld og natt til å tygge deg gjennom en skikkelig The Grand Tour-binge, så må du dessverre planlegge på nytt. For det er lagt opp til å bli sluppet én episode i uken – ikke hele sesongen på en gang.

Clarkson: Dette er de 10 dårligste nybilene

8. Kan komme på TV

Amazon skal ifølge ryktene være åpne for å slippe programmet i andre kanaler om det skulle bli aktuelt. Noe vi både håper og tror det blir.

9. Gutta har fått frie tøyler

Om det er tre karer som absolutt ikke kler å bli holdt tilbake, så er det disse. Noen få utvalgte som har fått se litt av The Grand Tour har ifølge rapportene sagt at det virker som om Clarkson, May og Hammond har fått enda friere tøyler enn før. Verden, hold deg fast!

10. The Grand Tour i tall:

549 "konstruktive" debatter

44 land

59 drag race

42 håndbrekk-sladder

1 brukket arm!

Premieredato: 18. november!

Bruk kommentarfeltet: Gleder du deg?

Drar til med tidenes dyreste åpningsscene